02 / 05 / 2024

Malatya müteahhitleri kayısı şok

Malatya müteahhitleri kayısı şok

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da zirai don nedeniyle kayısı rekoltesinin düşmesine paralel olarak konut satışlarının da azaldığı bildirildi. Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül'e göre Malatya'da konuta talep yüzde 40 azaldı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Malatya'da 10 ayda yapılan kayısı ihracatı açıklandı! Yok böyle bir rakam

Dünya kuru kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya'dan yılın ilk 10 ayında 301 milyon 119 bin dolarlık kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi.

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Malatya’nın incisi kuru kayısıda rekor kırıldı. Kayısı başkenti Malatya 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Sonuçlar çiftçilerin ve esnafı bir hayli mutlu etti. İşte detaylar!

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı. Böylece her bir müteahhit, sahip olduğu belgenin türüne göre belirlenen tutardaki yapım işlerini üstlenebilecek.

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı 11,5 milyona yaklaştı!

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı, Mart 2020 itibarıyla geçen senenin aynı ayına göre 371 bin 439 kişi artarak 11 milyon 447 bin 535 olarak kayıtlara geçti.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Kapaklı Belediye Meclisi'nden müteahhitleri sevindiren karar!

Tekirdağ Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda müteahhitleri sevindiren karar çıktı.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi'nin temeli atılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi’nin temeli atılıyor.

Malatya'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık kayısı fabrikası!

Malatya İcra Dairesi, Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Eski Malatya Maallesi'ndeki 211 Ada, 1 Parselde kayıtlı kayısı fabrikasını 6 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Malatya müteahhitleri kayısı şok Haberi

Malatya müteahhitleri kayısı şok

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey,  yaptığı açıklamada, 30 Mart'taki zirai donun Malatya ekonomisine büyük darbe vurduğunu ve kentteki bütün sektörlerin bundan etkilendiğini söyledi. 


Malatya'da konut satışlarının da zirai dondan etkilendiğini belirten Özbey, "Malatya'da yüksek oranda konut stoku vardı. Müteahhitler neye güvendi; Malatya kayısısı olacak, para edecek, üretici, Malatya kayısısından gelir elde edecek, bu geliriyle çocuğuna, gelinine veya kendisine yeni bir ev alacak. Maalesef bu, bu sene tutmadı. Bu arada, evini kiraya verecek insanlar da kiracı bulamadı" diye konuştu. 


Özbey, kent ekonomisindeki bu durum nedeniyle, müteahhitlerin önceden 200 bin lira fiyat biçtiği evin satış bedelini düşürmek zorunda kaldığını ifade etti. Net bir rakam söyleyemediğini ancak zirai donun konut sektörünü etkilediğini kaydeden Özbey, "Bana göre, Malatya'nın 1 milyar lira ekonomik...