29 / 04 / 2024

Malatya Müzesi son durum

Malatya Müzesi son durum

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yüzde 90’ı tamamlanan Bölge Müzesi’nin yüklenici firmasına fesihname gönderdi, şantiyeyi boşaltmasını istedi. Firma, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Kahramanmaraş Panorama Müzesi’nde son durum!

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni inceledi.

Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni restore ediyor.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Malatya Müzesi son durum Haberi

Malatya Müzesi son durum

Tüfenkci, beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve diğer ilgililerle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Malatya'ya yaptırılması planlanan "Malatya Müzesi" için alternatif yerleri inceledi.


Bakan Tüfenkci, yeni yapılması planlanan kent müzesi arsası için alternatif yerler arasında bulunan kent merkezindeki İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu binasının bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak, Prof. Dr. Kızılay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'dan bilgi aldı.


Bakan Tüfenkci, daha sonra kentte ziyaretlerine devam...