24 / 07 / 2024

malatya nemrut dağı

malatya nemrut dağı

Malatya Valisi Şahin: ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz''...

Malatya Hekimhan TOKİ'de 60 bin 800 TL peşinatla!   

TOKİ Malatya Hekimhan 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Hekimhan'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Hekimhan'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Hekimhan sosyal konut projesi... 

Malatya'da ev fiyatları ikiye katlandı!

İnşaat malzemelerindeki maliyetlerin artışı ile ülke genelinde konut fiyatları ikiye katlandı. Türkiye'deki ev fiyatları Malatya'yı da etkiledi. Kent genelinde ev fiyatları ikiye katlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Emlak Katılım şube ağına Malatya'yı da ekledi!

Emlak Katılım, Kurban Bayramı’nın ardından şube açılışlarına kaldığı yerden devam ederek Malatya’daki şubesini de hizmete açtı.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar belirlendi.

Nevzat Tarhan: Depreme fiziksel olduğu kadar psikolojik hazırlık da önemli!

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Elazığ Sivrice meydana gelen ve Malatya’yı da etkileyen deprem ardından değerlendirmelerde bulundu...

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Malatya'da imar barışına 24 bin 535 kişi başvurdu!

31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Malatya’da şimdiye kadar 24 bin 535 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Malatya'da 300 konut mağduru eylem yaptı!

Malatya'da özel bir şirkete para ödeyerek ev sahibi olmak isteyen yaklaşık 300 kişi, aradan geçen 8 yıla rağmen evlerinin teslim edilmediğini iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Malatya’da 2018 Kasım'da 705 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2018 Kasım ayı Konut Satış İstatistiklerinine göre, Malatya'da Kasım ayında 705 konut satıldı.

Malatya'da hukuksuz dükkan yıkımı iddiası!

Malatya'da yıkım kararı verilen dükkanlarının hukuka aykırı olarak yıkılmaya çalışıldığını iddia eden bir kadın kendini 3. kattan atmaya çalıştı. Olaya müdahale eden polisler kadının atlamasını engelledi.

Malatya'da arsa karşılığı 6 okul inşa edilecek!

Malatya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 6 okul inşaatına karşılık 3 arsa veriliyor. Arsa karşılığı okul inşaatı ihaleleri 7 Haziran'da yapılacak...

malatya nemrut dağı Haberi

malatya nemrut dağı

Malatya Valisi Vasip Şahin, Nemrut Dağı'ndaki turizm planlamasının mahkemeye taşınmasına ilişkin, ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz'' dedi. 

     Şahin, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasına alınan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde, turizm planlamasına izin verilmesinin mahkemeye taşınmasının ardından Danıştay 6. Dairesi'nin bölgede keşif kararı vermesini AA muhabirine değerlendirdi. 

     Keşif kararına ilişkin kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini belirten Şahin, ''Neticede konu yargıya intikal etmiş. Biz de sonucunu bekliyoruz. Bizim yargı kararına saygı duymaktan başka da yapacağımız bir şey olamaz'' ifadelerini kullandı. 

     Nemrut Dağı'na ''benim'' diyerek yaklaşmamak gerektiğini vurgulayan Şahin, ''Nemrut Dağı, bu ülkenin bir değeri. Böyle...