24 / 05 / 2024

malatya sokak hayvanları bakım evi

malatya sokak hayvanları bakım evi

Bugüne kadar yaptığı birçok projeyle Türkiye’de örnek teşkil eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor.

Çiftçilere müjdeli haber! Destek ödemelerinden sonra bir destek daha geldi! O ilde yaşayanlar dikkat!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da hayvanları telef olan çiftçilere destek verilmeye başlandı. 

Artık bu kadarına da pes dedirtti! Önceden bedavaydı! Şimdi fiyatı 50 TL’ye çıktı! Haberi alanlar çılgına döndü!

İnsanlar yıllardır kasaplardan bedava kemik alıyordu. Sokak hayvanlarına verilen kemikler de artık kasaplarda ücretli olarak satılmaya başladı. İşte detaylar...

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

Kemerburgaz'daki sahipsiz hayvan bakım evi 4 Nisan'da açılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, "Kemerburgaz'da inşaat çalışmaları devam eden sahipsiz hayvan bakım evini 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde açmayı planlıyoruz" dedi...

Trabzon Doğal Yaşam Alanı projesinin inşaatı bitti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkısıyla yürüttüğü yaklaşık 4,5 milyon lira maliyete sahip "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi"nin inşaatı btti.

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

Trabzon Doğal Yaşam Alanı tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'da hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük ve en modern Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanıyor.

Trabzon Doğal Yaşam Alanı projesinde sona gelindi!

Türkiye’nin en büyük ve en modern Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin yapımı büyük ölçüde tamamlanırken proje yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal oldu.

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

Bafra Belediyesi'nden yol rekoru!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra Belediyesi ait sokak hayvanları barınağı ve Parke taşı ve bordür üretim tesislerini gezerek çalışmaları yerinde takip ettiler.

Ordu Fatsa'ya Hayvan Hastanesi ve Hayvan Oteli geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanları Projesi' için kolları sıvadı. Fatsa için hazırlanan proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak.

malatya sokak hayvanları bakım evi Haberi

malatya sokak hayvanları bakım evi


Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bugüne kadar yaptığı birçok projeyle Türkiye’de örnek teşkil eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Yeniköy mevkiindeki 128 dönümlük alanda inşaat çalışmalarına başlandı.

 
Hayvanlar için her türlü konfor mevcut


Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; 128 dönümlük alanda Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi projesi gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz aylarda ihale edilen ve yer teslimi yapılan proje içerisinde; hayvanlar için müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi bölümleri, ilaç ve tıbbi malzeme, mama-yiyecek ve malzeme depoları, yavrulu anne bölümü,...