30 / 04 / 2024

Mali İzleme Raporu ımf

Mali İzleme Raporu ımf

IMF, küresel mali desteğin 14 trilyon dolara ulaştığını belirterek, söz konusu desteğin toparlanma sağlam bir şekilde gerçekleşene kadar devam etmesi gerektiğini duyurdu.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Şirketlerin mali yapılarını güçlendirmek için 28 öneri!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğince "Şirketlerin Mali Yapılarını Güçlendirmeye Yönelik Öneriler Raporu" yayımlandı...

Konut fiyatları en çok Sırbistan'da arttı!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu açıklandı. Rapora göre, 2017'nin ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 19.5'luk artışla Sırbistan oldu.

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Manisa Büyükşehir'in faaliyet raporu meclisten geçti!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda 2016 mali yılı faaliyet raporu da oylandı.

Yeni Zelanda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Küresel Konut İzleme Raporu'nun 2016 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en çok azaldığı ülkeler sıralandı. Türkiye ise 2016'da 11 sıra gerileyerek en fazla artan 18'inci ülke oldu.

Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu hazırlandı!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi ile ilgili 2016 yılı "Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu" hazırlandı.

İstanbul'da gayrimenkul her yıl ortalama yüzde 25 fiyat artışı alır!

Türkiye,IMF'nin “Küresel Konut İzleme Raporu”na göre konut fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. Peki fiyat artışı sürecek mi? Beklentiler ne yönde? Sektöre dair merak edilenleri, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan anlattı…

Halil Ersoy: İnşaat sektörünün ekonomide ciddi payı var!

Uluslararası Para Fonu IMF'nin son Küresel Konut İzleme Raporu nu açıklayan ATSO 41. gurup Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Türkiye konut fiyatları artışında tüm dünyada 7. sırada yer alıyor" dedi.

Konut fiyatlarında balon var mı?

Gayrimenkul, Türkiye’de güvenli bir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Uluslararası Para Fonu IMF’nin son Küresel Konut İzleme Raporu’na göre Türkiye konut fiyatları artışında tüm dünyada 7. sırada yer alıyor.

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ağaoğlu My Towerland'ın değerleme raporu açıklandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Ağaoğlu Ataşehir My Towerland projesi için hazırlatılan 2013 yıl içi değerleme raporunu yayınladı. My Towerland'ın ekspertiz raporu aşağıda...

Mali İzleme Raporu ımf Haberi

Mali İzleme Raporu ımf

Uluslararası Para Fonu (IMF), Mali İzleme Raporu'nu güncelledi. Koronavirüs salgınının kamu maliyesi için ciddi bir zorluk oluşturduğuna dikkati çekilen raporda, küresel mali desteğin Ekim 2020'den bu yana yaklaşık 2,2 trilyon dolar artarak 14 trilyon dolara ulaştığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; raporda, küresel mali desteğin insan yaşamının ve geçim kaynaklarının kurtarılmasına katkıda bulunduğu, salgının tüketim ile üretim üzerindeki etkilerini hafiflettiği aktarıldı.

Gelirlerin düşmesine neden olan ekonomik daralmayla birlikte söz konusu desteğin kamu borçlarında ve açıklarında artışa neden olduğuna işaret edilen raporda, küresel kamu borcunun 2020 sonunda GSYH'nin yüzde 98'ine ulaştığının tahmin edildi. Bu oran, Ekim 2019'da yayımlanan Mali İzleme Raporu'ndaki tahminlerde yüzde 84 olmuştu. Raporda, mali müdahalelerin finansmana erişimle şekillendiği belirtilerek, mali açıklar ve borçlardaki en büyük artışın gelişmiş...