27 / 12 / 2024

malik olmayan eşin tapuya şerh koyması

malik olmayan eşin tapuya şerh koyması

Aile konutu şerhi, malikin kim olduğuna bakmadan, eşlerden birinin diğerinin rızası olmadan aile konutu hakkında tasarruf yapmasını kısıtlıyor. Peki, malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler 2022!

Aile konutu şerhi 4721 sayılı Türk Medeni Kanun’unun 194.maddesinde düzenlenmiştir. Kanuna göre; aile konutu şerhi, malik olmayan eşleri aile konutu üzerinde söz sahibi yapıyor. Peki, Aile konutu şerhini kimler koydurabilir? İşte tüm merak edilenler...

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ölen eşin mirasının kimlere kalacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Dorçe Prefabrik, şantiyeyi fabrika ortamına taşıyor!

Çelik modüler çözümleriyle çok sayıda kentte konut üretimi yapan Dorçe, inşaat sürecini şantiyeden kontrollü fabrika ortamına taşıyor.

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Hasbahçe İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Hasbahçe İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Üsküdar’da  3 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmed Emre Polat ve Vehbi Kalkan kuruldu.

Boşanan eşin mirasta hakkı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde boşanan eşin mirasçı olup olmayacağını kaleme aldı. 

İnşaat sektöründe 6 bin 188 şirket kapandı!

Son bir sene içerisinde konut veya ikamet amaçlı olmayan bina inşası gerçekleştiren 6 bin 188 şirket kapandı.

malik olmayan eşin tapuya şerh koyması Haberi

malik olmayan eşin tapuya şerh koyması

Malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

Aile konutu şerhi, malikin kim olduğuna bakmadan, eşlerden birinin diğerinin rızası olmadan aile konutu hakkında tasarruf yapmasını kısıtlıyor.


Bu şerh, gerekli belgeler ve dilekçe örneği ile tapu müdürlüğüne müracaat ederek konulabiliyor. Ayrıca bu işlem için herhangi bir bedel ödenmiyor. Peki, malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?


Malik olmayan eş tarafından anılan belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın aile konutu şerhi konulabiliyor.


Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, aile konut şerhi hakkında yürütmeyi durdurmaya ilişkin Danıştay 10. Dairenin verdiği kararı davacı ve davalı idarelerce yapılan itirazlar neticesinde dosyayı incelemiş ve Kurul, 12.11.2012 tarihinde 2011/801 YD İtiraz numaralı kararı vermiş gerekçeli karar davacı tarafa 18.03.2013 tarihi itibari ile...