14 / 05 / 2024

maliye bakanlığı lüks semt

maliye bakanlığı lüks semt

Kirası 10 bin liradan fazla olan işyerleri ile lüks dairelerin beyannameleri, banka, PTT, tapu ve diğer kanallardan elde edilen bilgilerle güncellenecek. Piyasa değerinin altında gösterilen kiralara ilişkin cezai yaptırım uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis ettiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılan altın miktarını açıkladı.

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

Devlet kurum ve kuruluşları, yardıma muhtaç vatandaşlara pek çok alanda yardım ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 50'den fazla destek projesi yürütürken, annelere 1300 TL destek fırsatı sundu! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmedim, duymadım demeyin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapan annelere, doğum yardımı yapıyor. Sadece bir sefere özel olarak bin 300 Türk Lirası olarak ödeniyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz doğum yardımı hakkında bütün detaylar...

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL'lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Yardıma muhtaç aileler okula başlayacak çocukları için alacakları masrafların derdine düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çözüm geldi! Toplam 1140 TL destek verilecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz eğitim yardımı ile ilgili bütün ayrıntılar...

Çifte faturayla milyonluk lüks araç vurgunu

Gümrük müfettişleri milyon euroluk lüks otomobillerin ithalatında vatandaşı mağdur edip, çifte fatura, düşük beyanla devletin 2.5 milyar TL zarara uğratıldığını tespit etti. Ticaret Bakanlığı suç duyurusunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL vurgusu: Değeri korunmalı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek savaşı başlatmasının ardından ekonominin nasıl etkilendiğini açıkladı.

maliye bakanlığı lüks semt Haberi

maliye bakanlığı lüks semt

Kira gelirlerinden elde edilen vergiyi artırmak için çalışmalarını hızlandıran Maliye, rotayı lüks semtler ve işyerlerine çevirdi. Gelir İdaresi, lüks semtlerdeki konutların yanı sıra işyerlerinin de kira değerlerini rayiç bedeller doğrultusunda yeniden belirleyecek. Banka, PTT, tapu ve diğer kanallardan edinilen bilgilerle işyerleri ve yüksek fiyatla oturulan dairelerin beyannameleri güncellenecek. Araştırmanın ardından, özellikle lüks semtlerde aylık 10 bin liranın üzerinde olan işyeri kira bilgileri sisteme girilecek. Bankanın yanı sıra PTT ve diğer kurumlardan hesap bilgilerini alan idare, ev sahibinin istisna miktarının altında kalmasına yönelik ödemelerini de mercek altına alıyor. Bankalardan edinilen bilgiler tapu ve belediyelerin verileri ile karşılaştırılacak, doğru beyanda bulunup bulunulmadığı tespit edilecek. Düşük havale veya bir başka hesaba para göndermenin üzerinde çalıştıklarını belirten üst düzey bir yetkili çok sayıda...