29 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığına Hes ve Res için kamulaştırma izni

Maliye Bakanlığına Hes ve Res için kamulaştırma izni

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılan altın miktarını açıkladı.

Memur olmak isteyenlere müjde! Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alıyor! İşte detaylar!

Memur alımları pek çok vatandaş tarafından takip edilmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin dış borcu 444,4 milyar dolar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Haziran itibariyle 444,4 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 232,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! 400 memur alımı yapılacak! Beklenen memur alımı ilanı geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından milyonların beklediği kadrolu memur ilanı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? KPSS şartı var mı? İşte detaylar...

Ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığına gitti

Orta Vadeli Program'dan (OVP) 2023- 2025 yıllarına dair yapılan değerlendirmeye göre ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu.

Konut alım satımları mercek altında! Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yeni adım!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şehirlerde “Ön Tespit ve İzah Değerlendirme Komisyonu” ismi altında bir birim oluşturuldu ve konut alıp satanlara yazı yollandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı GES Projesini duyurdu! 15 Haziran'da başlayacak GES nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolar kuruna ilişkin adımlar atılacağını açıklamıştı. Bakanlık 'Akşam saatlerinde açıklayacağız' dediği projeyle ilgili ilk bilgileri paylaştı. Buna göre Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi için talep toplanacak. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Türkiye'de döviz kurunun hızla artması nedeniyle hükümet harekete geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolardaki artışla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bakanlık, "Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımızca açıklanacak" dedi.

Maliye Bakanlığına Hes ve Res için kamulaştırma izni Haberi

Maliye Bakanlığına Hes ve Res için kamulaştırma izni

Dört ilde kurulacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar enerjisi santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, Trabzon, Karaman ve Elazığ illerinde kurulacak HES'ler ve Bursa'da kurulacak RES için Bakanlar Kurulunca Maliye

Bakanlığı'na kamulaştırma izni...