26 / 07 / 2024

Maliye e fatura

Maliye e fatura

2015 Yılı Bütçe Gerekçesinde gelir sisteminin etkinliğinin artırılması ve idari kapasitenin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar arasında e- fatura ve e-defter kullanımında kapsamında genişletilmesi ve mükellef sayısının artırılması hedefleniyor.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Elektriğe yüzde 200 zam! Son dakika şoku: Fatura ödeyenlere yüklü zam kapıda! 

Son zamanlarda “Elektriğe zam gelecek” iddiaları sık sık gündem oluyor. Elektriğe yüzde 200 zam yapılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

Devlet, 135 TL'den fazla fatura ödeyenlere 215 TL indirim yapacak!

Türkiye'de devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli destek ödemeleri sağlamaktadır. Bu destekler arasında elektrik tüketim desteği de yer almaktadır. Son açıklamaya göre, ailelerin elektrik faturalarına yapılan ödemelerde 215 TL indirim uygulanacaktır. İşte bu fatura destek ödemel

Bakan Nebati açıkladı! Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu seyahat süresi 18 dakika olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin trafik problemini ortadan kaldıracağını 2,5 saate çıkan seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den net yanıt! Dövizde ralli olması söz konusu değil!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövizle ilgili son zamanlarda ortaya atılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek, seçim sonrası rallinin söz konusu olmadığını söyledi.

Maliye e fatura Haberi

Maliye e fatura


2015 Yılı Bütçe Gerekçesinde gelir sisteminin etkinliğinin artırılması ve idari kapasitenin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar arasında e- fatura ve e-defter kullanımında kapsamında genişletilmesi ve mükellef sayısının artırılmasının hedeflendiği belirtildi.


Elektronik fatura (e-fatura) uygulamasını kullanan mükellef sayısı 27 Ekim 2014 itibariyle 20 bini bulurken bu sayının 40 bin mükellefe çıkarılması hedefleniyor. Kamu kuruluşlarının kendi yetki alanlarındaki mükellef gruplarına e-fatura zorunluluğu getirilmesinin planladığı, bu çalışmayla birlikte e-fatura kullanan mükellef sayısının 2 yıl içinde 100 bine ulaşmasının öngörüldüğü bildirildi. Elektronik fatura (e-fatura) uygulamasını kullanan mükellef sayısı 27 Ekim 2014 itibariyle 20 bini bulurken bu sayısının 40 bin mükellefe çıkarılması hedefleniyor.


2015 Yılı Bütçe Gerekçesi'nde gelir sisteminin etkinliğinin artırılması ve idari kapasitenin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar arasında e- fatura ve e-defter kullanımında kapsamın genişletilmesi ve...