12 / 05 / 2024

maltepe tehlikeli bina yıkımı

maltepe tehlikeli bina yıkımı

İstanbul' un Maltepe ilçesinde yeterli önlem alınmadan gerçekleşen bina yıkımında, büyük tehlike atlatıldı. İş makinesiyle yıkılan binanın 5. katı komple kaldırıma ve yola düştü.

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar boşaltıldı.

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Arıcı tarafından kuruldu.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Özkan Bina İnşa Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkan Bina İnşa Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Selahattin Özkan tarafından kuruldu.

Maltepe'de 53.4 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi, İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Altay Çeşme Mahallesi'nde yer alan natamam binayı 53 milyon 465 bin 247 TL'ye satıyor...

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Arnavutköy’de tehlikeli bina yıkımı kameralara takıldı!

İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki bir binadaki yıkım anları cep telefonu kamerasına kaydedildi. Yıkım sırasında operatör hiçbir güvenlik önlemi almadan kepçeye yer açmak amacıyla balyozla beton ile kiremitleri kırdı.

Sırıus Bina Çözümleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sırıus Bina Çözümleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Coşun ve Şükran Tuğsavul tarafından kuruldu.

Maltepe'de kolonlarında çatlak oluşan bina boşaltıldı! 

Maltepe'de kolonlarında çatlak oluşan bina belediye ekipleri tarafından tahliye edilerek mühürlendi. Binadan alınacak numune ile yapılacak ölçüm sonrası binanın güçlendirilmesi ve yıkımına karar verilecek. 

maltepe tehlikeli bina yıkımı Haberi

maltepe tehlikeli bina yıkımı

Olay, Küçükyalı Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. Yerine yapılması planlanan yeni bir bina nedeniyle 5 katlı apartmanın yıkılması için çalışma başlatıldı. İş makineleri tarafından gerçekleşen yıkım çalışmalarında, binanın 5. katında bulunan kolonlar kesilince tonlarca ağırlığındaki moloz yığınları bir anda caddeye doğru düşmeye başladı.


Bu sırada düşen kolon ve kirişler yıkım alanının önüne kurulan ahşap panelleri de parçalayarak kaldırıma ve yola yığıldı. Tonlarca ağırlığındaki molozların düştüğü sırada kaldırımda yürüyen yayaların ve caddeden geçen araçların olmaması ise olası faciayı önledi. Bir an şaşkınlı yaşayan vatandaşlar, toz bulutu ile kaplanan caddede bir süre bekledikten sonra ilerlemelerini sürdürdü.


TOKİ...