28 / 07 / 2024

maltepede yıkımlara yenilik mi geldi

maltepede yıkımlara yenilik mi geldi

Maltepe Belediyesi, ilçede yıkımı gerçekleştirilen binalara “asbest ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Belediye Meclisi tarafından alınan karara göre, kansere yol açtığı bilinen asbestli binalara yıkım ruhsatı verilmeyecek.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Afet konutları ve köy evleri hangi ilçelerde yapılacak? Bakanlık ilçe ilçe açıkladı! Hemen bakın!

Türkiye’yi vuran ve 11 ilde büyük can kaybı ve yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından el birliğiyle yaralar sarılmaya çalışılırken, bölgede yeniden inşa edilecek konutlarla ilgili detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte il il, ilçe ilçe yeni inşa edilecek k

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.

199 bina için 22 yıllık süre bitti!

22 yıl önce Gölcük'te yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem, çok geniş alanda hissedilmiş ve İstanbul'un Avcılar ilçesinde de yıkımlara neden olmuştu. Depremde Avcılar'da orta hasarlı olduğu tespit edilen 245 bina için verilen süre doldu.

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

Beyza Taşkın: İstanbul’da yıkım daha büyük olur! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, akıllara büyük İstanbul depremini getirdi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Taşkın, İstanbul'da yaşanacak depremin daha büyük yıkımlara neden olacağını dile getirdi. 

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

maltepede yıkımlara yenilik mi geldi Haberi

maltepede yıkımlara yenilik mi geldi

Maltepe Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğu getirdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi’ne sunulan ve Sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edilen “Tehlikeli Atıkların Kontrolü” başlıklı rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Rapora göre, mevcut yapıların yıkımı sırasında asbest, civa, asit gibi insan sağlığını tehdit eden maddelerin, yıkım öncesinde ortamdan uzaklaştırılması için belediyeden izin alınması kararı getirildi. 

BELEDİYEDEN İZİN ALINACAK

Alınan karara göre, yıkım için gelen kurum ya da kişilerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurarak, ilgili maddelerin temizlendiğine dair raporu sunması gerekecek. Raporlar hazırlanıp belediyeden izin alınmadan, bölgedeki hiçbir inşaata yıkım ve söküm izni verilmediği gibi, asbest gibi tehlikeli maddelerin tespit...