18 / 05 / 2024

Malvarlığının terki suretiyle konkordato

Malvarlığının terki suretiyle konkordato

Malvarlığının terki suretiyle konkordato ile alacaklılara, borçlunun malvarlığı üzerinde tasarruf etmek veya bu malların tamamını ya da bir kısmını üçüncü kişiye devretmek yetkisi veriliyor. İşte İcra ve İflas Kanunu konkordato esasları...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

İbrahim Tatlıses tüm malvarlığını açıkladı! Usta sanatçının serveti görenleri şaşırttı

Usta Sanatçı İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz günlerde serveti dudak uçuklatan ünlüler listesinde yer almıştı. Bu listede yer almaktan rahatsız olan usta sanatçı listenin yanlış olduğunu belirterek tüm mal varlığını tek tek açıkladı. 

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.

Tarım Kredi'den flaş açıklama! Takipte borcu olan ortaklarının yapılandırma süresini uzattı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerince (Tarım Kredi), 31 Aralık 2020'de takipte borcu bulunan ortaklara defaten ya da taksitlendirme suretiyle sağlanan yapılandırmanın süresi 31 Aralık 2022'ye çekildi.

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

İhlas Gayrimenkul'ün çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL oldu!

İhlas Gayrimenkul'ün 665 milyon 538 bin 887 TL olan çıkarılmış sermayesi tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 334 milyon 461 bin 113 TL (yüzde 50,25418 oranında) artırılarak 1 milyar TL'ye çıkarıldı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün çıkarılmış sermayesi 150 milyon TL'ye artırıldı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün  150 milyon TL  kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 52 milyon 180 bin 855,64 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 97 milyon 819 bin 144 TL artırılarak 150 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul’u yapacaklarını belirterek “Bu projeyi biz Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi de hayran hayran gelip yerinde izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi” diye konuştu.

Akfen GYO 170 milyon TL'lik tahvili paya dönüştürdü!

Akfen GYO, 3 yıl vadeli olarak ihraç edilen 170 milyon TL'lik yıllık yüzde 12 faizli paya dönüştürülebilir tahvilinin PDT'nin şarta bağlı sermaye artırımı yapılması suretiyle paya dönüştürülmesine karar verdi. 

Sinpaş GYO, Samandıra Mobilya'yı satın aldı!

Sinpaş GYO'nun yüzde 100 iştiraki olan Samandıra Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin, tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının devralınması için yapılan SPK başvurusu onaylandı.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Malvarlığının terki suretiyle konkordato Haberi

Malvarlığının terki suretiyle konkordato

Malvarlığının terki suretiyle konkordato!

Malvarlığının terki suretiyle konkordato ile alacaklılara, borçlunun malvarlığı üzerinde tasarruf etmek veya bu malların tamamını ya da bir kısmını üçüncü kişiye devretmek yetkisi verilir.


Alacaklılar haklarını konkordato tasfiye memurları ve alacaklılar kurulu aracılığıyla kullanırlar. Konkordato tasfiye memurları ve alacaklılar kurulu konkordato talebi hakkında karar veren alacaklılar tarafından seçilir. Konkordato tasfiye memuru icra mahkemesinin seçime ilişkin kararı onaylamasından sonra göreve başlar. Konkordato komiseri de tasfiye memuru olabilir.


Zorunlu içeriği

Malvarlığının terki sure­tiyle konkordato aşağıdaki hususları içerir:


1. Alacaklıların malların tasfiyesi ya da üçüncü kişiye devri suretiyle karşılanamayan alacaklarından feragat edip etmedikleri, feragat etmiyorlarsa borçlunun sorumluluğunun ne olduğu.


2. Konkordato tasfiye memurları ile alacaklılar kurulu üyelerinin belirlenmesi ve bunların yetkileri.


3. Kanun tarafından belirlenmemişse, malların tasfiye usulü ve eğer mallar üçüncü kişiye devredilecekse, bu...