28 / 04 / 2024

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.



2023 yılının ilk yarısında dünyanın en zengin 500 milyarderi, toplamda 852 milyar dolarlık bir servet artışı yaşadı. Bu dönemde, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne dahil her bir üye, günde ortalama 14 milyon dolar kazandı. Bu, Covid pandemisinin yol açtığı ekonomik krizin ardından milyarderler için en başarılı dönemlerden biri oldu.

Milyarderler 2023 te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

Artan gelirler, merkez bankalarının faiz artışları, Ukrayna'daki savaş ve bölgesel bankalardaki krizin etkilerini aşan geniş bir borsa rallisi sayesinde gerçekleşti. Yapay zeka teknolojisi de yatırımcıların ilgisini çekerek teknoloji hisselerinin yükselmesine katkı sağladı. S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri, yapay zeka konusundaki yatırımcı ilgisinin etkisiyle tarihinin en iyi ilk yarısını geçirdi.

Elon Musk, dolar bazında en zengin insan olarak zirveye çıktı ve servetine 30 Haziran'a kadar 96,6 milyar dolar ekledi. Aynı dönemde, Meta Platforms CEO'su Mark Zuckerberg de servetine 58,9 milyar dolar kattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön