13 / 05 / 2024

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.



Ancak, bu dönemde en çok kaybeden kişi Gautam Adani oldu. Adani Group'un başkanı olan Adani'nin serveti altı ayda 60,2 milyar dolar azaldı. Ayrıca, Hindenburg Research'ün holdingini muhasebe sahtekarlığı ve hisse senedi manipülasyonu yapmakla suçlamasının ardından 27 Ocak'ta yaklaşık 20,8 milyar dolarlık bir günlük kayıp yaşadı.

Milyarderler 2023 te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

Hindenburg Research aynı dönemde Carl Icahn'ın da net servetini düşürdü. Icahn Enterprises, Hindenburg'un açığa satış yaptığını açıklamasının ardından bir günde büyük bir düşüş yaşadı ve hisse senedinin değeri aşırı değerlendiği iddiasıyla sarsıldı. Icahn'ın net serveti yüzde 57 oranında düşerek bu dönemdeki en büyük düşüşü kaydetti.

Elon Musk içinse Tesla hisselerinin değer kazanmaya devam etmesiyle servet kazanımları Temmuz ayına kadar devam etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön