13 / 05 / 2024

Mamak Kentpark ilk etap inşaatı

Mamak Kentpark ilk etap inşaatı

Mamak Belediyesi en büyük projelerinden biri olan Kentpark'ın 1. etabını bitirdi. Projedeki Türkiye'nin ilk çocuk müzesi de tamamlanmak üzere...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Mamak Belediyesi'nden kiracılara yüzde 20 indirim!

2021 yılı ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Haziran ayına kadar kira ödemelerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verdi. 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için ilk ihale yapıldı!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak ilçesini Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlayacak proje için ilk ihaleyi yaptı.

Mamak Kültür Merkezi restore edilecek!

1924'te Cumhuriyet’in ilk müzik öğretmen okulu olarak açılan ve uzun seneler devlet konservatuarı olarak hizmet veren Ankara'daki Mamak Kültür Merkezi’nin aslına döndürülmesi için protokol imzalandı. 

Murat Köse: İlk işimiz kentsel dönüşüm!

Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse yaptığı açıklamada ilk işlerinin kentsel dönüşüm projesini tamamlamak olduğunu söyledi.

Adnan Demirci'den Mamak'a OSB sözü!

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, ilk seçim çalışmasında belediyenin taşeron işçileriyle bir araya geldiğini söyleyerek, bölgeye OSB kuracağının sözünü verdi.

Ankara Mamak ilk köy konağına kavuşuyor!

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt’ta inşa edeceği köy konağı ile unutulmaya yüz tutmuş “köy odası” geleneğini yaşatacak. 

Mamak'ta 7.5 milyon TL'ye icradan satılık 13 arsa!

Ankara İli Mamak İlçesi'nde yer alan 13 adet arsa toplamda 7 milyon 570 bin 420 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ilk ihalesi 16 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. 

TOKİ Mamak 1. Etap'ta teslimler başladı!

TOKİ ve Mamak Beyediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilen Altıağaç-Karaağaç- Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nin ilk etabında teslimler başladı.

Mamak'ta emlak vergisi için son gün 31 Mayıs!

Emlak vergisi ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin ilk taksidi ödemesi 31 Mayıs'ta sona erecek. Mamak Belediyesi vatandaşları ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Mamak Belediyesi 225 iskan, 119 yapı ruhsatı verdi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada Mamak Belediyesi'nin 2017 yılının ilk çeyreğinde 225 iskan, 119 yapı ruhsatı verdiğini belirtti.

Gülseren-Anayurt'ta ilk etap teslim edildi!

Ankara Mamak Belediyesi ve TOKİ tarafından yürütülen Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde ilk etap teslim edildi. 5 bin 260 konutu kapsayan projede 688 konut ev sahibine kavuştu.

Mamak Kentpark ilk etap inşaatı Haberi

Mamak Kentpark ilk etap inşaatı

Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kentpark projesinin birinci etabını tamamladı. 150 bin metrekarelik dev rekreasyon projesinde yıkılan gecekonduların yerini çam ağaçlarının dikilip, peyzaj çalışmaları ve birbirinden güzel aktiviteleriyle Mamak'ın yeni yüzü haline geldi. Saimekadın'dan başlayıp, Mamak Pazar Alanı'nda son bulan parkta, 3 bin metrekarelik alanı kaplayan Türkiye'nin ilk çocuk müzesinin yapımı da tamamlanmak üzere. Mamak için tam bir seyir terası olacak parkta inşa edilen değirmen kafe ve merpen kulelerinin ve 650 metrelik sentetik çimle kaplı yürüme yolunun yapımı tamamlandı. Yatırım kapsamında alana hâkim bir tepeye 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirildi. Pierre Loti benzeri açık hava Türk kahvehanesi ve mini tiyatronun da yapımı tamamlandı. Birinci etabı tamamlanan parkın, ikinci etabının proje çalışmaları devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak kültürel...