02 / 05 / 2024

Manavgat Belediyesi denetim raporu

Manavgat Belediyesi denetim raporu

Sayıştay'ın 2015 Yılı Manavgat Belediyesi denetim raporunda belediyeye ait 139 adet gayrimenkulün tapu kayıtlarında bulunmasına karşın, belediye kayıtlarında yer almadığı tespit edildi.

Tekirdağ ve Antalya'da 15 adet arsa ile 2 arazi satılıyor!

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Manavgat Belediyesi, 15 adet arsa ile 2 adet araziyi satıyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

Manavgat Belediyesi'nden satılık arazi!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Hatipler'de yer alan araziyi satışa çıkardı. 10 bin 170 metrekare alana sahip arazinin tahmini satış bedeli 30 milyon 510 bin 240 TL olarak açıklandı.

Manavgat Belediyesi 10 bin metrekarelik arazi satacak! 

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Manavgat Hatipler'de yer alan araziyi satışa çıkardı. Arazinin satış ihalesi 1 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Manavgat belediyesi arsa ve arazi satacak! Yazlık ilçeye yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Manavgat'ta yer alan arazi ve arsaları satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Manavgat Belediyesi 4 arazi satacak! Antalya'da arazi almak isteyenler dikkat!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Manavgat'ta yer alan 4 adet araziyi satışa çıkardı.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Manavgat'ta toptancı hali inşaat ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Manavgat Toptancı Hal Kompleksi inşaatı çalışmaları başladı. Projenin ihale bedelinin 43 milyon TL olduğu belirtildi.

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

Denizli'de belgede sahtecilik operasyonu! Yapı denetim firması sahipleri tutuklandı!

Denizli Merkezefendi Belediyesi'nde bir yapı denetim firması tarafından resmi belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Antalya Aydınevler muhtarlık binası yenileniyor!

Manavgat Belediyesi, Aydınevler'de 2001'den bu yana hizmet veren muhtarlık binasında tadilat çalışmalarına başladı.

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Manavgat Belediyesi'nden e-imar uygulaması!

Manavgat Belediyesi'nin imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak olan e-imar uygulaması hizmete alındı.

Manavgat Belediyesi denetim raporu Haberi

Manavgat Belediyesi denetim raporu

MANAVGAT BELEDİYESİ 2015 YILI SAYIŞTAY RAPORU

BULGU: Taşınırlara İlişkin İşlem ve Kayıtların Taşınır Mal Yönetmeliği'ne uygun yapılmaması.

Manavgat Belediyesi muhasebe kayıtları ve ödeme emirleri üzerinde yapılan incelemede; İlk Madde ve Malzeme Hesabı'na kaydedilecek bir mal veya malzeme satın alındığında aynı ödeme emri belgesi üzerinde söz konusu hesaba hem giriş, hem de söz konusu hesaptan çıkış yapıldığı görülmüştür. Taşınır Mal Yönetmeliğimin 13'tinctive 30' uncu maddesinde yer verilen hükümler gereğince çıkış kaydının kullanım kaydıyla üç ayı geçmemek üzere yapılması gerekmektedir. Tüketimi henüz gerçekleşmemiş bir tüketim malzemesinin, muhasebe kayıtlarından alındığı anda çıkışının yapılması fiili miktar ile kayıtlı miktar arasında tutarsızlığa sebebiyet vermektedir. Böyle bir kayıt yöntemi Manavgat Belediyesi kesin mizanında İlk Madde ve Malzeme Hesabımın sıfır bakiye vermesine neden olmuştur. Taşınır işlem kayıtları ile...