25 / 07 / 2024

Mandıras Deresinde kimyasal atıklar

Mandıras Deresinde kimyasal atıklar

Mandıras Deresi'ne özellikle boyahaneler tarafından bırakılan kimyasal atıklar çiftçiyi isyan ettirdi. Bırakılan zehirli su canlı hayatı yok ettiği gibi, bölgedeki meyve ve sebzelerin de bu su ile sulanması insan sağlığını tehdit ediyor.

Wesha Yapı Ve Kimyasal Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wesha Yapı Ve Kimyasal Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 700 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Bayır tarafından kuruldu.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi kuruldu!

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi Uyanık tarafından kuruldu.

Ras Müşavirlik Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ras Müşavirlik Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 5 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Ali Sarı tarafından kuruldu.

Ras Proje Tasarım Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ras Proje Tasarım Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Sarı tarafından kuruldu.

Emichem Kimyasal Ürünler Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emichem Kimyasal Ürünler Ticaret Limited Şirketi Bahçeşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ediz Yılmaz, İbrahim Halil Arhan ve Mert Meçik ortaklığında kuruldu.

Ugd İnşaat Demir Çelik Kimyasal Ürünler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ugd İnşaat Demir Çelik Kimyasal Ürünler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Umut Gündoğdu tarafından kuruldu.

Adler İnternational Metal Kimyasal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adler İnternational Metal Kimyasal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Çaylı tarafından kuruldu.

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rasuka Grup İnşaat Yapı Malzemeleri Temizlik Kimyasal Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rasuka Grup İnşaat Yapı Malzemeleri Temizlik Kimyasal Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Enis Karasu tarafından kuruldu.

Öz Hkm Elektrik İnşaat Kimyasal Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Hkm Elektrik İnşaat Kimyasal Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Yıldız tarafından kuruldu.

Mandıras Deresinde kimyasal atıklar Haberi

Mandıras Deresinde kimyasal atıklar

Kestel'de bazı fabrikaların atıklarını dereye bırakarak çevreyi kirletmesi ilçe halkını tedirgin ediyor. Özellikle çiftçiler, kimyasal atıkların bırakıldığı dereden suladıkları bahçelerden elde ettikleri ürünleri Türkiye'nin birçok bölgesine sattıklarını söyledi. 


Bölgede yeşil çevre arıtma tesisi olmasına rağmen halen kimyasal atık suların dereye bırakıldığını öne süren vatandaşlar, bunun çevreyi olduğu kadar insan sağlığını da tehdit eder durumda olduğunu belirttiler. 


KANSER RİSKİ 


Bu deredeki kirliliğin önlenmesi yaşanabilir temiz bir çevre için yetkili kurum ve kuruluşların denetimleri artırarak kirleten sanayi kuruluşlarını uyarıp kirliliğin önüne geçilmesini isteyen bölge çiftçileri sorunlarına duyarsız kalınmasına da tepkililer. Çevredeki fabrikaların atıklarını boşalttığı iddia edilen derenin kanserojen riski taşıdığını belirten çiftçiler, "Kimyasallarla meyve bahçelerimizi suluyoruz. Bu ürünleri halka sunuyoruz. Kanserojen bakteri taşıyan sularla ağaçlarımızı suluyoruz. Türkiye'nin her yerine buradan meyve gidiyor" diye konuştu. 


ÇİFTÇİLERİN...