02 / 05 / 2024

Manhattan evsizler

Manhattan evsizler

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

İstanbul neden Manhattan'dan daha pahalı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki konut fiyatlarını Manhattan ile kıyaslamasının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Tunç Şatıroğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken tespit geldi...

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

New York Manhattan'da gökdelenlerin her sene birkaç milim battığının belirlenmesi, tüm dikkatleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar İstanbul için de uyardı. İşte o açıklamalar...

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Los Angeles’ta evsizler sokaklara kamp kurdu!

Los Angeles şehrinde evsizlerin, Koreatown kasabasında işlek caddelerin kenarlarında çadır kurduğu görülüyor. Daha önce Skid Row bölgesinde görülen evsizler, şimdi tüm sokakları istila etmiş durumda.

David Bowie’nin Manhattan'daki dairesi satıldı!

Efsane müzisyen David Bowie'nin Manhattan'da bulunan evi  16.8 milyon dolara satıldı.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

İşte Kızılay'ın Manhattan'daki öğrenci yurdu!

Türken'in New York'ta inşa edeceği öğrenci yurdunun arsası 90 milyon TL'ye mal oldu. Yurt dünyanın en pahalı emlak stokunun bulunduğu Manhattan'da yapılıyor...

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde farkındalık yaratılıyor!

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde küresel evsizlik sorununa farkındalık yaratılmaya çalışılıyor...

Serdar Bilgili Manhattan 5.Cadde’deki binanın yeni ortağı oldu!

Bilgili Grup'un patronu Serdar Bilgili, New York Manhattan 5. Cadde’de bulunan eski Coca-Cola binasını 955 milyon dolara satın aldı.

Manhattan evsizler Haberi

Manhattan evsizler

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde ilginç bir karar verdi. Manhattan’ın milyarderler sokağında 150 erkek evsizin kalacağı evsiz sığınma evinin açılabileceği kararını alarak bir alt mahkemeye “yanlış ve hatalı” olduğunu ifade eden kararını düzeltmesi için geri gönüş yaptı.

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre; temyiz mahkemesi tarafından verilen kararda, evsizler için çalışan gönüllü sivil toplum örgütlerince, “New York’ta evsizler kazandı. Milyarderler kaybetti” şeklinde yorumlar yapıldı.

Tehlike yaratır diye karşı çıktılar

Bölgede yaşayanlar, Manhattan’da milyarderlerin yaşadığı 58’inci sokağın batısında bulunan atıl vaziyetteki Savoy Otel'in, New York Belediyesi tarafından bölgede yer alan atıl binaların evsizler için sığınma evi olmasına, güvenlik sıkıntısı çekeceği düşünülerek, itiraz edip üç yıl önce mahkemeye başvuruda bulunmuştu.

Mahkeme süresi boyunca milyarderler tarafından desteklenen ‘58’inci Sokak Birliği’, şehrin 100 ayrı noktasında...