29 / 04 / 2024

manisa depremden hasar gören binalar

manisa depremden hasar gören binalar

Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde bir haftada yaşanan iki depremin sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor...

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

120 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar?14 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin fiyatları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Depremden hasar görmüş illere prefabrik ev göndermek isteyen ya da kendi için araştırma yapan pek çok kişi vardır. İşte detaylar!

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

TOKİ’nin, 9 saat arayla önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında yer aldığı 10 şehirde 133 bin 759 konut inşa ettiği belirlendi. Bu evlerin hiçbiri hasar görmedi. İşte ayrıntılar...

Pendik'te depremden hasar gören bina tahliye edildi!

Dün İstanbul'da saat 15:07 sıralarında, merkez üssü Kartal olarak belirlenen 3.9 şiddetinde bir sarsıntı yaşandı. Sarsıntı sonrasında Pendik'teki Kaynarca Mahallesi'nde Çamdalı Sokak üzerinde yer alan 4 katlı apartmanın hasar gördüğü bildirildi.

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.

İzmir Narlıdere'de depremden hasar gören bina için acil tahliye kararı!

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremin ardından hasar gören Narlıdere'deki 128 daireli Dokuz Eylül Sitesi’nde yaşayan 400 kişinin evlerini acilen tahliye etmesi istendi.

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

İzmir'deki hasar tespit çalışmaları bugün tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarını bugün tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

manisa depremden hasar gören binalar Haberi

manisa depremden hasar gören binalar

Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde bir haftada yaşanan iki depremin sonucunda ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. 

Geçen hafta 5.4 büyüklüğündeki ve dün 4.7 büyüklüğündeki depremin sonrasında bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdüren Manisa Valiliği, AFAD ve belediye ekipleri, yıkılması gereken binaları belirledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bu çerçevede Karakurt Mahallesi'nde minare ve kubbesinde ağır hasar meydana gelen Vahdet Camisi'nin yıkımına kadar verildi.

Manisa'daki depremin İstanbul'u etkilemesi mümkün değil!

Manisa'da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit...