28 / 04 / 2024

manisa hastane inşaatları

manisa hastane inşaatları

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da bazı hastane ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

2021'de 347 hastane inşa edilecek!

Türkiye 2020 yılında sağlıkta yaptığı hamleler ile koronavirüste başarılı bir sınav verdi. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Sağlık Bakanlığı, 2021 yılında hastane inşaatlarına devam edecek.

Irak'ta hastane inşaatları yeniden başlayacak!

Irak Sağlık Bakanı Ala el-Alvan, durdurulan hastane inşaatlarının yeniden başlaması için gerekli bütçenin ayrıldığını söyledi...

Manisa'daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM'de!

Manisa ili ve ilçelerindeki derslik açığına ve okul inşaatlarına yapılan yatırım miktarları meclis gündeminde konu oldu..

Tamamlanamayan hastane inşaatları mecliste konu oldu!

Süresi içinde tamamlanamayan hastane inşaatları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Manisa Şehzadeler'in yeni hastanesi Ekim 2017'de bitecek!

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler ilçesinde yapımı devam eden 558 yataklı hastane inşaatında inceleme yaptı. Bektaş, Ekim 2017’de hastane inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Manisa'daki hastane inşaatlarında son durum!

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen heyet, kamu-özel ortaklığıyla yapılan Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi inşaatı, Ruh Sağlığı Hastanesi, planlama aşamasındaki Salihli Devlet Hastanesi ve Kula Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu

Kayseri'deki hastane inşaatlarında son durum!

Kayseri, özel sektör yatırımlarının artmasıyla bulunduğu bölgenin sağlık üssü haline geldi. 13'ü kamuya, 17'si özel sektöre ait 30 hastane var kentte. Çevre illerden tedavi için yılda 3 milyon hasta geliyor.

Manisa'daki hastane inşaatlarında son durum ne?

Manisa’da inşaatları devam eden 558 yataklı Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin 2018 yılının başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacakları bildirildi.

Trabzon'daki inşaatlar denetim altında!

Trabzon'da son yıllarda inşaatlarda meydana gelen ölümlü kazaların ardından inşaatlar sıkı bir denetim altına alındı. Yaklaşık 15 gündür Trabzon'da bulunan 6 kişilik iş güvenliği müfettiş heyeti inşaatları didik didik ediyor.

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için ruhsat izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, inşaatlar hangi hallerde durdurulur? İnşaatlar neden durdurulur?

Fikirtepe'de inşaatların yüzde 40'ı tamamlandı!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, İnşaat, kazı ve iksa ruhsatlarıyla beraber bölgede başlayan inşaatlar yüzde 40'a yaklaşmış durumda.

manisa hastane inşaatları Haberi

manisa hastane inşaatları


Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da bazı hastane ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu.


Biçer, Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi ile Manisa Devlet Hastanesi'ne ilişkin 10 soru sordu.


Biçer'in soruları


1- Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihalesinde 5 Ekim 2011'de açık eksiltme yapılmış, 11 Ocak 2013'te nihai teklif mektubu ile ihalenin tamamlandığı açıklanmıştır. Aradan 3 seneden fazla zaman geçmesine karşın neden inşaata başlanmamıştır?


2- Manisa Belediye Başkanlığı Sağlık Bakanlığı, Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığınca hazırlanan imar plan değişikliği, plan notları ve plan açıklama raporunun Belediye Meclisi tarafından 4.6.2010 tarih ve 229 sayılı kararı ile kabul edildiğini bildirmektedir. Bu Daire Başkanlığının imar planı hazırlama yetkisi var mıdır?


3- Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Ön Fizibilite Raporunda,...