05 / 07 / 2024

Manisa Öğrenci Köyü Projesi

Manisa Öğrenci Köyü Projesi

Manisa Güçbirliği Platformu, Manisa'nın en büyük sorunu olan verimli nüfusun kentte tutulamamasının önüne geçmek için harekete geçti. "Öğrenci köyü" projesini uygulama kararı alındı.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Niğde'de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ayrıca Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi Projesi yapılacağının da müjdesini verdi.

Manisa Caferbey köy yolunun asfaltlanması talebi TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey köyündeki bir yolun asfaltlanması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Büyükşehir’den Emre Köyü’ne modern düzenleme!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesine bağlı Emre Köyü’ne yapılacak olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevresi Meydan Düzenlemesi projesi görüşüldü.

Manisa'daki 50 yıllık binaların ömrü doldu!

Manisa'da 50 yıl önce yapılan betonarme yapıların ömrünün dolduğunu kaydeden Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, "Vatandaşın kendi canını tehlikeye sokacak binada oturmasını devlet istemiyor" dedi.

Manisa'daki köy evlerinin dış cepheleri yenileniyor!

İlk etapta Ortaköy’de başlatılan çalışmalar çerçevesinde 60 evin boyanacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Halkımız çalışmalardan memnun. Diğer mahallelerde de bu çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Manisa'da yaşlılar köyü kurulacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yaşlılar Haftası, nedeniyle bir araya geldiği yaşlılara ‘Yaşlılar Köyü’ projesinin hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Manisa'da Öğrenci Köyü Projesi ilgi gördü!

Manisa Güçbirliği Platformu, Manisa'nın en büyük sorunu olan verimli nüfusun kentte tutulamamasının önüne geçmek için harekete geçti. "Öğrenci köyü" projesini uygulama kararı alındı.

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası lojmanları Öğrenci Köyü oldu!

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan ve 1999'a kadar üretimine devam eden Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası işçilerinin kaldığı 2 katlı taş binalar, AGÜ tarafından "Öğrenci Köyü"ne dönüştürüldü.

Özel öğrenci yurtları yönetmeliği!

Özel öğrenci yurtları yönetmeliği, 3 Aralık 2004 tarihinde 25659 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının tabi olacakları esaslar, iş ve işlemler ile denetim esaslarını düzenliyor...

5 bin 720 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli oluyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince yaklaşık 5720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak. Uygulama ilk etapta Manisa, İzmir ve Aydın illerinde yapılacak.

Manisa Öğrenci Köyü Projesi Haberi

Manisa Öğrenci Köyü Projesi

İlk olarak 40 bin öğrencinin kentte daha uzun zaman kalmasını sağlayacak, "Öğrenci köyü" projesini uygulamaya geçirme kararı alan platform üyeleri, projesi sundukları Celal Bayar Üniversitesi yönetiminden de tam destek aldı. 



Manisa Güçbirliği Platformu'nun ilk toplantısında Öğrenci Köyü Projesi'nin detayları konuşuldu. Kent sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği, Manisa'yı ve Tanıtma Derneği, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğiyle kurulan Manisa Güç Birliği Platformu ilk toplantısmı yaptı. Toplantıda platformun üniversite gençliğini Manisa'da daha uzun süre tutacak projeyi Celal Bayar Üniversite (CBÜ) ilde eğitim gören 40 bin öğrenciden yeterli pay alamadıklarını kaydeden Manisa Güçbirliği Platformu üyeleri, öğrencilerin Manisa'da daha uzun kalmasını sağlayacak olan Öğrenci Köyü Projesi'ni hayata geçirecek yönetimine anlattıklarını ifade eden...