20 / 05 / 2024

manisa osb Teknoloji Geliştirme Merkezi

manisa osb Teknoloji Geliştirme Merkezi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracaklarını açıkladı. İleri teknoloji üreten bir sanayi bölgesi haline gelmeyi hedeflediklerini dile getirdi...

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Manisa'da OSB arsalarına talep artıyor! 

Mecit Osmanlı Gayrimenkul Danışmanlığı’nın sahibi Mecit Osmanlı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde son zamanlarda arsa yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesinin tamamlanacağını açıkladı.

Mustafa Varank: Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadığını söyledi.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

OSB'leri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleriyle Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan başkent Ankara, 2020 hedefini daha da büyüttü.

OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

OSB Uygulama Yönetmeliği sanayicileri rahatlatacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltıldığını, buralarda geri dönüşüm tesisi kurulabilmesine ve elektrik üretilebilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

manisa osb Teknoloji Geliştirme Merkezi Haberi

manisa osb Teknoloji Geliştirme Merkezi


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracaklarını açıkladı. İleri teknoloji üreten bir sanayi bölgesi haline gelmeyi hedeflediklerini dile getiren Türek, "Biz bölgemizde yüksek katma değerli, ileri teknoloji sağlayan firmaları istiyoruz. Bize kilosu 10 dolar, 20 dolar üretim yapan firmalar lazım. Teknoloji geliştirme merkezi kuramazsak gelişemeyiz" dedi. Ege Bölgesi'nin, 1.5 dolarlık düşük katma değerli ürünlerden, yüksek katma değerli ürünlere kadar geçiş üretim alanları yaratamadığı taktirde ülke ekonomisinin sıçrama yapamayacağını savunan Türek, firmalar ne kadar çoğalırsa işçilere verilecek ücretlerin de o kadar artacağını söyledi. MOSB'da yüksek katma değerli kuruluşların yavaş yavaş yer aldığını dile getiren Türek, daha az işçiyle daha fazla katma değer sağlama peşinde olduklarını söyledi


Yeni...