23 / 07 / 2024

manisa restore edilen projeler

manisa restore edilen projeler

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre İlçesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Karaca Ahmet Türbesi’ni restore etme kararı aldı.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Özcan Kaçar'dan Manisa Kırkağaç'taki Kurşuncu Hanı'nın kiraya verilmesine tepki!

Manisa Kırkağaç Belediyesi Kurşuncu Hanı'nda restore edilen iki binadan birini toplam 3 bin 900 TL'ye vatandaşa, diğerini de 525 TL'ye AKP’ye kiraladı.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

manisa restore edilen projeler Haberi

manisa restore edilen projeler


Manisa’da yapımı 12’nci yüzyıla dayanan Karaca Ahmet Türbesi Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Yunusemre İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan türbeyi yakın zamanda restore etmeye başlayacaklarını söyledi. İzmir 2 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan türbe ve çevresini özgün durumuna dönüştürmeye, izinsiz eklentilerin kaldırılması ve türbenin açığa çıkması doğrultusunda gerekli izinler alındı. Röleve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenleme projeleri Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlanıyor. Ayrıca türbenin hali hazırı alındı. Türbe bahçesinde bulunan mezar taşları CBÜ akademisyenleri tarafından okundu” dedi.

Tarihi Bir Yapı Daha Ortaya Çıkıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda tarihi bir yapıyı daha gün yüzüne çıkaracaklarını belirten Yalçınkaya, “Son...