07 / 05 / 2024

manisa şehir planlaması

manisa şehir planlaması

Manisa Haber Gazetesi köşe yazarı olan Önder Gürcan bugünkü yazısında, şehir planlaması ve Manisa'ya toplu bakışı ele aldı. İşte Gürcan'ın o yazısı...

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

Manisa Büyükşehir, 125 milyon TL'ye KDV'den muaf arsa satacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Manisa Yunusemre ilçesinde yer alan arsayı 125 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Manisa Alaşehir'de 608 bin TL'ye 2+1!

TOKİ'nin merakla beklenen Manisa projelerindeki konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Manisa Alaşehir projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Alaşehir 2022 ucuz konut projesi...

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bitme aşmasında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel inşası gibi projelerin yer aldığı çalışmaları inceledi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi taşınıyor! 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ocak ayında Manisa Prime'daki yeni hizmet binalarına taşınacaklarını dile getirdi. 

Manisa Alaşehir için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili Alaşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

manisa şehir planlaması Haberi

manisa şehir planlaması

Şehirler tıpkı canlı bir organizma gibidir, doğar, büyür ve gelişirler. Her şehrin yapı ve biçimi uzun yıllar sonra etimolojik ve morfolojik olarak değişime uğramaktadır. Bu nedenle şehirlerin anlatılmaya değer hikayeleri vardır. Ancak çoğu insan, zorlu hayat koşullarının akışında bu Öykülerin farkında bile değildir. 


Dünyada ilk kentleşme M.Ö-8000'de Orta Doğu (Mezopotamya) 'da başlamıştır. Dünya kentleri, Antik Çağ'dan bu yana dağların tepelerinde projelendirilmiş, daha sonraları yamaçlara, vadilere, dazlak alanlara, deniz, ırmak ve göl kenarlarına, nihayet ovalara doğru yayılmıştır. 


Dünya sahnesinde tarih boyunca kavimler, uluslar, devletler ve imparatorlu klan n Özenle kurdukları kentler kaybolup gitmişlerdir. 


Örneğin Manisa'daki kentleşme olgusu ve mimari yapıların soluk izleri; Magnetler, Etiler, İyonyalılar, Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanoğulları ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar uzanmaktadır. 


Manisa kenti ilk önce bir ana plana...