06 / 05 / 2024

manisa tarihi han

manisa tarihi han

Manisa'nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin ardından şimdi de Kurşunlu Han'ı Manisa'ya kazandırmak için çalışmalara başladı.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Özcan Kaçar'dan Manisa Kırkağaç'taki Kurşuncu Hanı'nın kiraya verilmesine tepki!

Manisa Kırkağaç Belediyesi Kurşuncu Hanı'nda restore edilen iki binadan birini toplam 3 bin 900 TL'ye vatandaşa, diğerini de 525 TL'ye AKP’ye kiraladı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Türkiye Han icradan satışa çıktı!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih'te bulunan tarihi Türkiye Hanı'nı satışa çıkardı. 9 Eylül'de ihalesi gerçekleşecek tarihi han için 42 milyon lira isteniyor...

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir projesinde yer alan 50 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

manisa tarihi han Haberi

manisa tarihi han

Manisa'da 1488 yılında yaptırılan ve yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü'nün öğrenci yurdu olarak kullanılan Kurşunlu Han'da Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Tarihi yapıda başlatılan restorasyonun tamamlanmasının ardından bina, belediyenin kültür ve sosyal etkinliklerinin yapılacağı ve halka hizmet verecek bir yer haline gelecek. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında teknik personelden bilgi aldı.


Çalışmalar hızla devam ediyor

Şehzadeler'de tarihi bir yapının gün yüzüne çıkarılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler'in en güzel eserlerinden birisi olan Kurşunlu Han, bizim Osmanlı Çarşısı yapmak istediğimiz bölgede kalan tarihi bir yapı. Yıllardır bakım yapılmayan bu tarihi yapının bir restorasyona ihtiyacı vardı. Daha önce yapılan bazı çalışmalar ile çok tahrip edilmiş ve güzelliğini kaybetme noktasına gelmişti....