08 / 05 / 2024

Manisadaki binaların ömrü doldu

Manisadaki binaların ömrü doldu

Manisa'da 50 yıl önce yapılan betonarme yapıların ömrünün dolduğunu kaydeden Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, "Vatandaşın kendi canını tehlikeye sokacak binada oturmasını devlet istemiyor" dedi.

Su yalıtımıyla binaların ömrü 100 yıla çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Resmi Gazete'de yayımlanan Su Yalıtımı Yönetmeliğine ilişkin, "Mevcut binalarda ömür 30 yıl ama bu binaların su yalıtımı doğru yapılırsa binaların ömrünü yaklaşık 80, 100 yıla çıkartabiliriz" diye konuştu.

Manisa'daki 50 yıllık binaların ömrü doldu!

Manisa'da 50 yıl önce yapılan betonarme yapıların ömrünün dolduğunu kaydeden Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, "Vatandaşın kendi canını tehlikeye sokacak binada oturmasını devlet istemiyor" dedi.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kamu binalarının kiraları mercek altında!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, fahiş kira bedelleriyle anlaşma yapan kamu kurumlarının devletin kaynaklarını israf ettiğini söyleyerek, "kendi binalarını inşa edebilirler" dedi.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

TOKİ geleceğin binalarını inşa ediyor!

Kalitede yeni bir safhaya geçtiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,TOKİ kamunun yaklaşık olarak 50 yıllık hizmet binalarını inşa ettiğini belirtti.

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..

Manisa'da eski binaların kamulaştırması devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Manisadaki binaların ömrü doldu Haberi

Manisadaki binaların ömrü doldu

MANİSA'DA betonarme binalar yaklaşık 50 yıl önce yapılmaya başlandı. Bu yapılarını hem özelliği hem de ömürleri doldu. Manisa'daki binaların yaklaşık yüzde 80'i eski yapılardan oluşuyor. 


Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, devletin Türkiye genelinde eski yapılarla ilgili bir araştırma yaparken, riskli yapıların dönüştürülmesiyle ilgili 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanununu çıkardığını söyledi. Bu kanun çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların tespiti için özel kuruluşlara dağıtım yapıldığını belirten Solmaz, "Özel kuruluşların yetkisi riskli yapı tespitidir. Yani parsel bazında risk analizi yapılır. Yapı riskli bulunduğu takdirde de yıkımı gerçekleştirilir. Bazı muafiyetler, bazı avantajlarla yeni, yapılar yapılması öngörülür. 


Belediyelerin yapacağı da kanun kapsamında riskli alandır. Riskli alanlar ise ada bazında komple bir mahallenin değil de ada bazındaki binaların komple yıkılması yerine...