29 / 04 / 2024

Mantolama denetleme

Mantolama denetleme

Binalarda ısı yalıtımı ve mantolama sistemi giderek yaygınlaşıyor. Ancak bazı mantolama sistemlerinde yangına dayanıklı olmayan malzemeler kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu riski ortadan kaldırmak için önemli bir adım attı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

Binanızı mantolama yaptırmanız için 9 neden!

Avrupa’nın mantolama devi Baumit, yaşam alanlarınıza mantolama yaptırmanız için 9 nedeni açıkladı.

Çağ Mantolama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Çağ Mantolama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Durmuş Fakı tarafından kuruldu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu!

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütecek Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

Ata Corner Lüleburgaz'ın cephe mantolama işlerini Çelebi Grafik İnşaat yapacak!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kırklareli  ili Lüleburgaz ilçesinde yer alan Ata Corner Lüleburgaz projesinin cephe mantolama işleri 315 bin TL + KDV ile Çelebi Grafik İnşaat'a yaptırılacak...

5 soruda mantolama zorunluluğu!

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Peki mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017? Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar? diyorsanız işte yanıtı....

Mantolama denetleme Haberi

Mantolama denetleme


Binalarda ısı yalıtımı ve mantolama sistemi giderek yaygınlaşıyor. Ancak bazı mantolama sistemlerinde yangına dayanıklı olmayan malzemeler kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu riski ortadan kaldırmak için önemli bir adım attı. Bakanlığın başlatacağı yeni sisteme göre mantolamada yangına dayanıklı malzeme kullanımı zorunlu olacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mantolama işleminde vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek. 

Gönderilecek genelge ile bundan sonra yapı denetim firmaları şantiyeye geldiğinde firmadan yangın deney raporu istenecek. 

Yangın Yönetmeliği'ne göre dış cephelerin, yüksek binalarda zor yanıcı malzemeden ve diğer binalarda ise en az zor alevlenici malzemeden olması zorunlu kılınıyor. 

Yeni düzenlemeye göre binaların dış cephesinde kullanılacak mantolama sistemi için artık yangına dayanıklılık deneyi de istenecek. 

Binaya mantolama yaptıran müteahhit kullanacağı ısı yalıtım malzemesi, yapıştırıcı, dübel, sıva filesi,...