16 / 05 / 2024

mantolama masrafı ortak masraf mıdır

mantolama masrafı ortak masraf mıdır

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işleme mantolama işlemi adı veriliyor .Mantolamanın maliyeti metrekareye göre değişiklik gösteriyor.Peki apartman mantolama giderleri nasıl karşı

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

AVM'ler korona sürecinde ortak gider masrafı isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'AVM’de buz pisti çalıştırıyorduk. Virüs genelgesi ile 17 Mart’ta faaliyetimize ara verdik. AVM kira istemedi ama 7.200 TL ortak gider masrafı istiyor. Bunu isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Bina ısı yalıtımı ortak gider mi?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bina ısı yalıtımı ortak gider mi? Isı yalıtımı masrafını kim öder?

Zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince binalarda mantolama olarak da bilinen yalıtımın yapılması gerekiyor. Peki, zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Ortak tapu masrafları!

Bir konutun tapusu birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılabiliyor. Söz konusu bu işlem, ortak tapu olarak ifade ediliyor. Peki ortak tapu masrafı ne kadar?

Ortak alan giderlerinin karşılanması!

Bir kat malikinin diğer kat maliklerinin olurunu almadan ortak yerde masraf yaptığını farz edelim. Bu durumda malik ortak alan giderlerinin karşılanmasını diğer maliklerden talep edebilir mi?

Çatı izolasyonu zorunlu mudur?

2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı yönetmeliği gereğince, yapılarda ısı yalıtımının yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, çatı izolasyon masrafı ortak masraf mıdır? İzolasyon masrafı kim tarafından karşılanır?

Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Anagayrimenkulde mantolama uygulaması yapıldığını düşünelim. Bina çıkmalarında yapılacak mantolama masrafı 1. kat malikine mi aittir yoksa tüm kat maliklerine mi? Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Mantolama masrafı arsa payına göre belirlenir!

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan mantolama masrafının neye göre belirlendiğine dair sorusunu cevapladı. İşte o soru ve Tamer Heper'in cevabı...

Ortaköy One Bilgili projesinden havadan video!

Ortaköy One Bilgili projesinin son havadan videosunu www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi

mantolama masrafı ortak masraf mıdır Haberi

mantolama masrafı ortak masraf mıdır

Apartman mantolama giderleri nasıl karşılanır?

Mantolama; Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Bu uygulama ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Yeni binalar, bu yönetmeliğe inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmelik kapsamında yer alan bilgilere göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Apartman mantolama giderleri nasıl karşılanır?

Mantolama masrafı ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına...