06 / 05 / 2024

Mantolama sistemleri

Mantolama sistemleri

RIM Türkiye Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü İnan: "Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde yapılması lazım. Ufak bir yüzeyde yaptığınız testler gerçekçi sonuçlar vermiyor"

Mantolama sistemlerinin yangına dayanıklılığı test edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi tarafından, bilimsel metotlarla test edildi.

Mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemlerle denenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ nin talimatı ile mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemler ile test edilecek. Ülkemizde ilk defa uygulanacak test Kayseri’de yapılacak.

Binalarda mantolama yapma zorunluluğu!

Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. İşte, binalarda mantolama yapma zorunluluğu

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı?

Mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. Elde edilen test sonuçları, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği standartların yerinde olduğunu gösterdi' şeklinde yorumlandı.

Mantolama sistemleri yangın testinden geçecek!

Avrupa ülkelerinde “ Full Scale ” yangın testini geçen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangına karşı gösterdiği direnç ve dayanım ispatlanıyor ve güvenli bir şekilde kullanılabiliyor.

Dekoman Dekoratif Mantolama Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Dekoman Dekoratif Mantolama Sistemleri Limited Şirketi, Armağan Cumhur Demir, Özlem Gökoğlu, Yunus Hakan Özsoy tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 23 Temmuz 2014 tarihinde kuruldu.

İCT Alüminyum Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İCT Alüminyum Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Uludere, Yeşim Arslan tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 21 Temmuz'da Sultanbeyli, Turgutreis Mahallesi'nde kuruldu.

Tes Enerji Sistemleri Mimarlık Mühendislik İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tes Enerji Sistemleri Elektrik Elektronik Mimarlık Mühendislik İnşaat Bilişim ve Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ercan Öncül, Selim Elmalı, Turgay Zümrüt, Feridun Sezgin tarafından kuruldu.

Binalardaki mantolama sistemleri için yangın deney raporu istenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama işlemlerine yeni düzenlemeler getiriyor.Mantolama sistemi için artık akredite bir laboratuvardan yangına dayanıklılık deneyi istenecek...

Çevre Bakanlığı'ndan mantolama hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama sistemlerinde kalitesiz malzeme ve yanlış uygulamaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek.

Aselsan radar sistemleri için 3 milyon 319 bin euroluk sipariş aldı!

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aselsan radar sistemleri için 3 milyon 319 bin euroluk sipariş aldı.

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

MMO Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, 5627 sayılı kanunun binalara mantolama zorunluluğu getirmediğini belirterek, "Gereksiz büyük masraflar yapmayın" uyarısında bulundu. Uzun 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm" dedi.

Harmoni Yapı İnşaat Makina Nakliye Bilişim Sistemleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harmoni Yapı İnşaat Makina Nakliye Bilişim Sistemleri ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Şirin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Temmuz'da Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde kuruldu.

Kale Mantolama, tam garanti avantajı ile rakipsiz!

10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Ford Otosan'ın Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi açıldı!

Ford Otosan, yatırımlarını Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi ile sürdürüyor. TÜBİTAK Ar-Ge teşviği de alan ve yaklaşık 1,5 milyon euro tutarındaki tesis, Ford'un tüm dünyada bu konuda hizmet veren ilk tesisi olma özelliğini taşıyor.

Mantolama sistemleri Haberi

Mantolama sistemleri

Mantolama sistemlerinin yangına dayanıklılığını ölçmek için büyük çaplı testler yapılması ve uygulamanın üreticinin tavsiye ettiği şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği bildirildi. 


Dr. Robert Murjahn Enstitüsü (RIM) Türkiye Bilimsel Araştırma Merkezi Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü Güneş İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere ve Almanya'da  mantolama sistemlerinin büyük çaplı yangın testlerinin ardından piyasada kullanıldığını anlattı. 


Türkiye'deki standartların mantolama sistemlerinin yangın performansını değerlendirmek için yeterli olmadığını savunan İnan, şöyle konuştu:


"Bu aslında Avrupa ile ilgili bir sorun. Çünkü ülkemizdeki standartlar çoğu Avrupa ülkesi ile aynı. Tabi Avrupa'daki standartların eksik olması dolayısıyla ülkemizde de eksiklikler var. Avrupa da şu an bir geçiş sürecinde. Bir süre önce Kayseri'de bir fabrikada yaptığımız yangın testine benzer uygulamalar ülkelerin mevzuatlarına giriyor. Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde...