04 / 05 / 2024

Mantolama tasarruf sağlar mı

Mantolama tasarruf sağlar mı

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Toyota Corolla'nın Haziran ayı fiyatları şoke etti! 

Corolla, genellikle yakıt verimliliği konusunda iyi bir performans sergiler. Düşük yakıt tüketimi, daha az yakıt maliyeti demektir ve uzun mesafelerde daha fazla tasarruf sağlar. Ayrıca, emisyon değerleri sunan hibrit modelleri de bulunmaktadır. İşte 19 Haziran 2023 fiyat listesi

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın

Flavel FLV 1090 Büro Tipi Buzdolabı en uygun nerede satılıyor? 16 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Büro tipi buzdolabına ihtiyacı olanlar için fırsat niteliğinde bir ürün: Flavel FLV 1090. Düşük enerji tüketimiyle dikkat çeken bu cihaz hem alandan hem paradan tasarruf sağlar. Peki Flavel FLV 1090 Büro Tipi Buzdolabı en uygun nerede satılıyor? 

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Benzin ve motorinde sihir gibi taktik! Bunu yapın, ayda yüzde 5'lik yakıttan tasarruf edin

Benzin ve motorin fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar da benzin ve yakuttan nasıl tasarruf edebileceklerini araştırmaya başladı. Doğru hava basıncı, yakıtta yüzde 5 tasarruf sağlıyor.

Saçları koruyan teknoloji! İşte Dyson saç bakım ürünleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Dyson, ürettiği inovatif ve teknoloji harikası ürünleri ile beklentileri en üst seviyeye çıkarmaya devam ediyor. Saç kurutma, düzleştirici ve şekillendirici ürünleri ile kullanıcıların favorisi olan Dyson’ın modellerini ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Dolar mı çok getiri sağlar konut mu?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar mı çok getiri sağlar konut mu?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...

Çanakkale Köprüsü'yle, yılda 567 milyon lira tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle, her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız."dedi.

Aydın Denizli Otoyolu yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlayacak!

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 8 kere ertelendi, ancak dokuzuncuda tamamlanabildi. Bu etabın tamamlanmasının 3 yıl süreceği tahmin ediliyor. Otoyol ile yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

e-Belediye projesi ile 2 milyar liranın üstünde tasarruf sağlanacak!

Yeni e-Belediye sistemini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, proje ile ilgili “2020 yılı sonuna kadar da tüm belediyelerimizin sisteme dahil olmasını planlıyoruz. Toplam 2 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanacak" dedi…

Mantolama tasarruf sağlar mı Haberi

Mantolama tasarruf sağlar mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Hanımefendinin dikkatini, alakasını çekmek, millet olarak zorunlu uygulamaları çok kişinin son güne bıraktığı, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine yani "MANTOLAMA"'ya çekmek istiyoruz! Milletimizin, özellikle eski binalarda, mantolama hakkında çok fazla bilgilendirilmediği, 2017 Yılının 2 Mayıs'ından itibaren müeyyidelerle karşı karşıya kalacağı hakkında gerçek manada dikkati çekilmediği gibi, enerji tasarrufu sağlanmak istenirken, sağlıklarının tehlikeye atılma durumu olacağı açısından da, öncelikle sizin ve diğer ilgili bakanlıkların da gözden kaçırmış hususlar olacağı da ihtimal dâhilindedir. 

Binalarda Isı Yalıtımı (2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan) Yönetmelik hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunluluğu yer alıyor. 

Söz konusu 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği"'ne, yeni binaların tamamında, eski binalarda ise 2 Mayıs 2017 tarihine kadar mantolama uygulaması zorunlu hale getirilmiştir. 

Enerji...