08 / 05 / 2024

mantolama yaparken hangi hususlara dikkat edilmeli

mantolama yaparken hangi hususlara dikkat edilmeli

Mantolama; yapıların dış ortamla arasındaki ısı transferini minimuma indirmek için, ısıtma ve soğutma enerji tüketimlerini azaltma amaçlı yapılan işlemler olarak biliniyor. Peki, mantolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

Konut sigortasında hangi hasarlar ödeniyor?

Çok sayıda ev sahibinin önemsiz olarak düşündüğü konut sigortası çoğu zaman hayati önem taşıyor. Peki konut sigortasında hangi masraflar ödenir? Konut sigortası yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

AVM yatırımı yaparken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'İkinci şans arayan AVM'lerin değişimi' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Kaliteli eğitim için nitelikli mimari gerekli!

Öğrenim mekanlarına yeni bir soluk getiren 2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, erken kayıt döneminin başladığı şu günlerde velilerin okul seçimi yaparken hangi mekansal unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini özetledi.

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Mantolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Mantolama; yapıların dış ortamla arasındaki ısı transferini minimuma indirmek için, ısıtma ve soğutma enerji tüketimlerini azaltma amaçlı yapılan işlemler olarak biliniyor. Peki, mantolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Harita Bürosu hangi evrak ve dilekçeleri ister?

Belediyelerin Emlak ve Numarataj Servisi Harita Bürosu hangi işlem için hangi evrakları, dilekçeleri ister? Harita Bürosu işlemleri için hangi evraklar gerekir? Harita Bürosu işlemleri için hangi dilekçeler hazır olmalıdır? İşte cevaplar...

Sığınak hangi binalarda zorunludur?

Tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Peki, sığınak hangi binalarda zorunludur?

Hangi kredi masrafları geri alınabilir?

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümlere ve Yargıtay tarafından alınan kararlara göre dosya masrafları iade edilebiliyor. Peki, hangi kredi masrafları geri alınabilir?

mantolama yaparken hangi hususlara dikkat edilmeli Haberi

mantolama yaparken hangi hususlara dikkat edilmeli

Mantolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Yapıların dış ortamla arasındaki ısı transferini minimuma indirmek için, ısıtma ve soğutma enerji tüketimlerini azaltma amaçlı yapılan işlemlere mantolama deniyor. 


Mantolama; sadece kışın içerideki sıcak havanın dışarı kaçması anlamına gelmiyor.  Aynı zamanda yaz ayalarında da içerideki soğuk havanın dışarı çıkmasına engel oluyor ve iç kısımlarının ısı kaybını azaltıyor. Mantolama dediğimiz sistem günümüzde en yaygın ısı yalıtım sistemi olarak biliniyor.


Mantolama iyi olan bir yapıda ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin daha az kullanılması ve ısıtma ve soğutma sistemlerinizden kaynaklanan giderlerin daha ekonomik rakamlara indirilmesinede yarıyor.  


Binalarda yapılacak olan mantolama uygulamaları için gereken süre; yapının ihtiyaçları, büyüklüğü ve yalıtım uygulamasın da çalışacak kişi sayısıyla ilişkili olarak belirleniyor. Genel olarak mantolama, orta büyüklükteki bir bina için 1-4 haftalık zaman...