16 / 05 / 2024

mantolama yapılması gereken yerler

mantolama yapılması gereken yerler

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Enerji etüdü yapılması gereken bina sayıları mecliste!

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Depreme karşı yapılması gereken tek şey 'kentsel dönüşüm'!

Elazığ depremi sonrasında binaların ne kadar sağlam olduğu tartışılmaya devam ediyor. Depreme karşı yapılması gereken tek şey kentsel dönüşüm, yani depreme dayanıksız binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak...

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Ofis kiralamadan önce yapılması gereken 10 nokta!

Araştırmaları ve raporlarıyla ofis piyasasına yön veren www.ofisraporu.com ofis kiralama ya da satın alma kararı vermeden önce yapılması gereken son kontrolleri sıraladı.

İskan alındıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketiliyor. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabiliyor. Peki, mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Mesut Sancak: İzmir'de yıkılması gereken 315 bin yapı var!

İzmir'in geleceğine inandığını ve güvendiğini de sözlerine ekleyen Sancak "İzmir'de şu anda yıkılması gereken depreme dayanıksız 315 bin yapı var. Bu da kentsel dönüşümde İzmir'i önemli aktörlerden biri yapıyor.

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

Kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

Taşınmaz sahibinin evinde oturan kiracının uyması gereken kurallar vardır.Bunlardan bir tanesi de kiranın zamanında ödenmesi durumudur.İşte kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

mantolama yapılması gereken yerler Haberi

mantolama yapılması gereken yerler

Mantolama nerelere yapılır?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor.2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan  Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunlu hale getiriliyor.


Yeni yapılacak olan inşaatlarda mantolama yapılarak tamamlanması gerekirken,eski yapıların ise 2017 yılın akadar mantolama yaptırması gerekiyor.Eğer yapılmazsa bazı yasal cezalarla karşı  karşıya kalınabiliyor.


Mantolama, tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılıyor. Buna karşın binada bir dairenin korunması için yapılmıyor. Anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.


Mantolama , dükkanlarla 1. kat arasında kalan yerlerin ortak alan olarak sayılıp sayılmadığı ve buna bağlı olarak mantolama masrafının kat malikleri kurulu tarafından karşılanıp karşılanmayacağı hususu yer alıyor.


Dairelerin...