29 / 04 / 2024

mantolama zararlı mı

mantolama zararlı mı

Binalarda yaptırılması gereken, bina mantolama nedir? Bina mantolama fiyatları nedir? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacak.

Telefon sabaha kadar şarjda kalırsa ne olur? Telefon şarjda ne kadar kalmalı?

Telefonların şarjları kullanım oranına bağlı olarak tükenebilir. Peki telefonu sabaha kadar şarjda bırakmak zararlı mı, değil mi? İşte merak edilen yanıtlar!

Konteyner evler sağlığa zararlı mı? Konteyner evin altına ne konur?

Konteyner evler son dönemin çok sık araştırılan yapıları arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik evlerin özellikleri tıpkı çelik evler ve konteyner evlerin özellikleri kadar merak edilip araştırılmaktadır. İşte prefabrik evlere dair sıkça sorulan sorular!

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

İnternette yurt dışından alışveriş kârlı mı zararlı mı?

Yurt dışından ürün alan pek çok kişi Türkiye’de bulunmayan ya da daha pahalı olduğunu düşündükleri ürünleri satın alıyor ve bunun kârlı bir alışveriş olduğunu düşünüyor. Ancak durum gerçekten böyle mi?

Telefonunuz şarj olurken kullanmak doğru mu? Telefonunuzun pil ömrünü uzatın!

Pek çok kişi telefonunu şarj olurken kullanıyor. Peki telefonu şarj olurken kullanmak zararlı mı? İşte yanıtı...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Ata Corner Lüleburgaz'ın cephe mantolama işlerini Çelebi Grafik İnşaat yapacak!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kırklareli  ili Lüleburgaz ilçesinde yer alan Ata Corner Lüleburgaz projesinin cephe mantolama işleri 315 bin TL + KDV ile Çelebi Grafik İnşaat'a yaptırılacak...

5 soruda mantolama zorunluluğu!

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Peki mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017? Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar? diyorsanız işte yanıtı....

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Mantolama uygulaması, en basit anlatımla binayı kat kat giydirerek içerideki ısının dışarıya çıkmasını, dışarıdaki soğuğun da içeriye girmesini önleniyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyonluk yatırım!

Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Küçükoğlu: "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız" dedi.

Mantolama zorunluluğu 2017!

2 Mayıs 2017 tarihi itibariyle enerji kimlik belgesi olmadan dairelerin satış işlemleri gerçekleşemeyecek. Peki, mantolama zorunluluğu var mı? Mantlama olmadan bu belge alınabilir mi?

mantolama zararlı mı Haberi

mantolama zararlı mı

Bina mantolama nedir?

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor. Enerji tasarrufunun sağlanması amacını güden uygulama 2000 yılında Resmi Gazeteye yayımlanan yönetmelik ile zorunlu hale geliyor. Bu yönetmeliğe göre yeni yapılan binaların, mantolaması da yapılarak inşaatının tamamlanması gerekirken, eski binalar için de bu zorunluluk söz konusu oluyor.


Eski binaların da yönetmeliğe göre 2017 yılına kadar mantolama yaptırıp, enerji kimlik belgesini almaları gerekiyor. Aksi takdirde 2017 tarihinden itibaren mantolaması yapılmamış bir konutun için alım satım ve kiralama gibi işlemler yapılamıyor.


Dış cephe yalıtım uygulaması sayesinde, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgeniyor. Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılan mantolama ile binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor. Böylece binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmıyor;...