02 / 05 / 2024

İnternette yurt dışından alışveriş kârlı mı zararlı mı?

İnternette yurt dışından alışveriş kârlı mı zararlı mı?

Yurt dışından ürün alan pek çok kişi Türkiye’de bulunmayan ya da daha pahalı olduğunu düşündükleri ürünleri satın alıyor ve bunun kârlı bir alışveriş olduğunu düşünüyor. Ancak durum gerçekten böyle mi?



Yurt dışından ürün almak isteyenler  bazı düzenlemelere ve kurallara tabi oluyor. Üstelik yurt dışı alışverişi belli bir limit dahilinde yapılabiliyor.

İnternet alışverişinde Türkiye, Avrupa’nın çok daha önünde gidiyor. Online bankacılıkta ve dijital güvenlik önlemlerinde de yine öncülerden olan ülkemizde, konu yurt dışından ürün almaya gelince durum değişiyor. Çünkü bir süre önce yurt dışı alışverişlerine limit konuldu.

İnternette yurt dışından alışveriş kârlı mı zararlı mı?

Peki artık yurt  dışı alışverişlerinde ne kadar para harcanabiliyor? Özellikle ticari amaçlı değil bireysel alışveriş yapanlar için alışveriş limiti için bir miktar bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön