08 / 05 / 2024

Maraş haritası

Maraş haritası

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş için yol haritası hazırlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kapalı Maraş'ın açılması için verdiği desteğe dikkat çekti.

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Rus ve Çinliler Maraş tapusu peşinde!

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.

Ev alacaklar dikkat! Deprem tehlike haritası değişti!

Prof. Dr. Ali Osman Öncel, Türkiye'de deprem tehlikesinin değiştiğini ve 'deprem tehlike haritası'nın yenilendiğini açıkladı. Prof. Dr. Öncel, özellikle gayrimenkul satın alacakların belirli bölgelere yakınlığına göre değil, bina zemininin sağlamlığına göre tercih yapmaları gerektiğini kaydetti.

Kapalı Maraş yerleşime açılacak! 

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ı adım adım hayata yeniden döndürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş'ın envanter çalışmaları tamamlanınca yeniden yerleşime açılması planlanıyor. 

Kapalı Maraş envanter çalışmalarının ardından açılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, KKTC Türk basını ve Dış Basın Birliğine kayıtlı basın mensuplarına 45 senedir kapalı olan kapalı Maraş'ı gezdirdi.

Kapalı Maraş'ın askeri bölge olmasını mantıklı bulmuyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay yaptığı açıklamada "KKTC hükümeti olarak kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz." diye konuştu.

İşte 45 yıldır kapalı olan Maraş!

İşte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetinin envanter çalışmalarının ardından 45 yılın ardından açmayı planladığı Maraş...

İsteyen Kapalı Maraş'ta mülklerine yerleşebilecek!

Türk tarafının yönetiminde açılması için çalışmalar gerçekleştiren Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına, 'İsteyen mülklerine yerleşebilecek, dönmek istemeyen satabilecek' çağrısında bulundu.

Kapalı Maraş turizm yıldızı olacak!

KKTC Başbakanı Tatar, Kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili hazırlıkları anlattı. Tatar, “Maraş’ın açılması Kuzey Kıbrıs’ı bambaşka bir yer haline getirecek” dedi.

Kapalı Maraş'ın büyük kısmı Osmanlı'nın! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kapalı Maraş'taki malların iadesi söz konusu olabileceğini belirterek, oradaki malların büyük kısmı Osmanlı malı olduğunu söyledi.

Maraş'ın tapusu KKTC ve Ankara'da!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ankara'nın elinde Maraş'a ait tapu var. Yeniden yerleşime açılacak olan Maraş'ın Osmanlı vakıflarına ait olduğu uzmanlarca tescillendi. 

Maraş haritası Haberi

Maraş haritası

KKTC’nin kapalı Maraş bölgesini açma kararı almasının ardından yer tespit çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü de devreye girdi. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre; Bakanlık KKTC yönetiminin talebiyle Maraş bölgesinde taşınmazların kimlere ait olduğunu belirlemek için hayata geçirilen envanter çalışmalarını havadan destekledi. 

FOTOGRAMETRİK ÇEKİM YAPIYOR

Bakanlık, Maraş Bölgesinde hayata geçirilen envanter çalışmalarının sağlıkla tamamlanması için Harita Genel Müdürlüğü tarafından fotogrametrik olarak teçhiz edilmiş mini İHA ile havadan fotoğraf çekimi tamamladığını açıkladı. Bakanlık Twitter hesabı üzerimden mini İHA’nın çalışmaları ve çektiği fotoğrafları da yayınladı. Envanter çıkarma çalışmalarına önümüzdeki günlerde de tamamlanması planlanıyor. 

Kapalı Maraş yerleşime...