11 / 05 / 2024

maraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi

maraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi yarın vatandaşların hizmetine açılıyor.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Destan Üst Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Destan Üst Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Fırat Aydın tarafından kuruldu.

Mara Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mara Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi Büyükçekmece'de Abdulkadir Kartal ve Ergin Bulut ortaklığında kuruldu.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Kurtuluş Akyüz, Yeşil GYO Genel Müdürü oldu!

Yeşil GYO Şirket Genel Müdürü Yaşar Altıparmak'ın vefatı nedeniyle yerine Genel Müdür olarak Kurtuluş Akyüz'ün atanmasına karar verildi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Destan Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Destan Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Karakaş ve Sinan Karakaş ortaklığında kuruldu.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Tek kurtuluş dayanıklı binalar!

Merkez üssü Pütürge olan ve çevre illerden de hissedilen sarsıntıya ilişkin uzmanlar uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "Bu hatta stres birikiyor. Yerleşimler dikkatli olmalı" derken, Prof. Dr. Ersoy ise "Esas olan yapıları dayanıklı hale getirmek, bizim için tek kurtuluş" dedi.

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

maraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi Haberi

maraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan ve içerisinde Kurtuluş Savaşı’nda Maraş’ta cereyan eden olayların anlatıldığı sahnelerin yer aldığı Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi yarın saat 13.00’te açılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kültürpark içerisindeki Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu ve kültürel alanda bütün bu ihtiyaçlara cevap verebilecek, unutulanları hatırlatacak, farkında olunmayanları gösterecek görsel, işitsel, multimedya unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekanlarından meydana gelen bir müze oldu.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’nin açılışına tüm Kahramanmaraşlıları davet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuyla ilgili olarak, “Bakın başka şehirlerden veya ülkelerden gelen insanlar gittikleri yerlerde ilk olarak müzelere gidiyorlar. İlk önce oraları ziyaret ederek, gittikleri şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olarak geziyorlar. Yani şehre turist getirebilmek için şehrin müzelerinin olması gerek. Bu konuda da...