18 / 05 / 2024

maraş ta tarihi tonozlu yapı

maraş ta tarihi tonozlu yapı

Kahramanmaraş'ta inşaat yapılacak arsada sürdürülen temizlik çalışması sırasında tonozlu yapılar bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Küçükdağlı: "Konuyla ilgili Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na bilgi verildi" dedi...

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altın 2023 yılının ilk çeyreğinde son 6 yılın en iyi performansını gösterdi. Ons altın ilk üç ayda yüzde 8 değer kazandı. Uzmanlar, 20 Mart’ta tarihi zirvesini yapan ons altının seyrine ilişkin önümüzdeki aylarda getiri potansiyelinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Maraş depreminden sonra İstanbul'da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Maraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından, İstanbul depremi de yeniden gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Ahmet Ercan peş peşe açıkladı. İstanbul depremi yakın mı?

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden değer kaybediyor?

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

maraş ta tarihi tonozlu yapı Haberi

maraş ta tarihi tonozlu yapı


Kahramanmaraş'ta inşaat yapılacak arsada sürdürülen temizlik çalışması sırasında tonozlu tarihi yapılar bulundu.


Bakırcılar Çarşısı yanında yaklaşık 20 yıldır mahalle içi otopark olarak kullanılan şahsa ait 600 metrekarelik arsada yapılacak pasaj inşaatı için sürdürülen temizlik çalışmasında kamyonun tekeri toprakla çöktü. Çökme nedeniyle yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Merpen aracılığıyla çukura inen işçiler çevrelerinde tonozlu yapılar gördü. 


İşçilerin durumu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine Müdürlük ve Kahramanmaraş Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarınca inceleme başlatıldı.


Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşının doğu kısmında özel mülke ait arsada inşaat öncesi yapılan temizlik çalışmasında tonoz yapıların ortaya çıktığını kaydetti.


Bu yapılarla ilgili ekiplerin çalışma başlattığını ifade eden Küçükdağlı, şunları söyledi:  


"Müdürlüğümüze bağlı uzmanlar ve KUDEB görevlileri tonozların bulunduğu...