08 / 05 / 2024

Mardin 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı

Mardin 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

SGK’dan 14 milyon kişiye dev kampanya! Borcu olanlara duyurulur! O tarihe kadar başvuru yapılması gerekiyor!

SGK 14 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Vergi borcu yapılandırma detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki borç yapılandırmada son durum ne?

6 soruda TOKİ Mardin Sosyal Konut Projesi 2022! Mardin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Mardin 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Mardin projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Mardin 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Mardin'de çöken kaçak yapının sahibi tutuklandı!

 Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde çökmesi sonucu bir işçinin hayatını kaybettiği  inşaat halindeki yapının sahibi tutuklandı.

Ege Yapı 2022 hedeflerini 14 Aralık'ta açıklayacak!

Türkiye'nin güvenilir gayrimenkul markası olan Ege Yapı, 2021 yılının değerlendirmesini ve 2022 hedefleri dahilinde yeni yatırım planlarını 14 Aralık'ta gerçekleştireceği basın toplantısında paylaşacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi bugün!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Mardin 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı Haberi

Mardin 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı

Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce Mardin 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı yapıldı.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı. Toplantıda, yapı denetim kanunu hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mesut Ağrakçe, değişen 4708 Sayılı Kanu’nun bazı maddeleri yapı denetim kuruluşlarına çok ağır idari ve hukuki müeyyidelerin getirdiğini belirtti. Ağrakçe, “Yapı denetim kuruluşlarından bu kanunda ve ilgili mevzuatta ön görülen esaslara göre denetim görevini yerine getirmedikleri tespit edilenlere, tespit edilen fiil ve hallerin durumuna göre müteahhitlerle yaptıkları hizmet sözleşme bedelinin yüzde ellisine kadar idari para cezası verilebilmektedir. Bir yıl içinde üç defa para...