29 / 07 / 2024

Mardin antik taş ocakları

Mardin antik taş ocakları

Uzmanlar, taş evleriyle ünlü Mardin'de 2. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen, geç Roma ve Bizans dönemine ait olduğu düşünülen antik taş ocaklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtiyor.

Belediyeden satılık 13 arsa!

Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığı, Mardin Midyat'ta yer alan 13 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak.

O ilde 13 adet arsa metrekaresi 700 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Midyat Belediyesi tarafından 13 adet arsa satılıyor. Peki Mardin Midyat'ta yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

O ilde yüzde 20 indirimle arazi fırsatı!

Mardin İli Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Midyat'ta yer alan araziyi satışa çıkardı. Satış ihalesi 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 09:00'da yapılacak.

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Mardin için acele kamulaştırma kararı!

Mardin ili Yeşilli ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi Bayrampaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Turunç tarafından kuruldu.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

Sit alanı Akçalı Antik Yerleşimi'nden üreticilerin tahliye edilmesi kararı mecliste!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

Mardin antik taş ocakları Haberi

Mardin antik taş ocakları

Kars'ta 1823 yılında yapılan ve kısa bir süre bitecek restorasyonun çalışmasının ardından bölgenin ilk Harp Müzesi olarak hizmet verecek Büyük Tabya'da çalışmalarda sona gelindi.


Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş tabyalarıyla ünlü bir kent olan Kars'ta 46 tabya bulunduğunu, Türkiye'de sayı bakımından ilk sırada yer aldıklarını belirtti. 


Tabyaların şehrin savunması için yapılan askeri sığınma yerleri olduğunu ifade eden Doğanay, "Bu tabyalardan en büyüğü Büyük Tabya. Bu tabyaya yapılan kanlı savaşlar dolayısıyla da halk arasında 'Kanlı Tabya' da deniliyor. Burası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Kars Harp Tarihi Müzesi olarak restore edilmeye başlandı" dedi.


Doğanay, tabyanın restorasyonu için 2011 yılında ihale yapıldığını, mimar Abdurrahman Alınak'ın tabyayı restore ettiğini anlatarak, "Tabyanın kontrolörü Erzurum Rölöve Anıtlar...