08 / 05 / 2024

Mardin Belediyesi kiralanan mülkler

Mardin Belediyesi kiralanan mülkler

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

Mardin'de 83 adet arsa satılıyor! İhalesi 1 Kasım'da! 

Mardin Dargeçit Belediyesi, Mardin ili, Dargeçit ilçesi, Kumdere Mahallesinde yer alan 83 adet arsayı satıyor. Peki Mardin Dargeçit'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Kayıt dışı kiralanan evlere pankartlı önlem!

İstanbul Fatih Belediyesi ilçe genelinde kayıt dışı kiralanan evleri kiralamak için sokak aralarına pankart asarak vatandaşlardan ihbar talebinde bulundu.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

Başakşehir Belediyesi'nin kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Başakşehir Belediyesi tarafından millet kıraathanesi olarak kiralanan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

Mardin'de 12.4 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığı, Mardin Artuklu'da yer alan iki adet gayrimenkulü 12 milyon 413 bin 965 TL bedelle satışa çıkardı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin kiraladığı at çiftliği Sayıştay denetimine takıldı!

AKP'li Eyüpsultan Belediyesi tarafından 2018'de kiralanan at çiftliği, Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, at çiftliği kiralanırken kamu hizmeti kıstasının gözetilmediğini vurgulayıp taşınmazlardan sorumlu birim personelinin bile konudan haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin Belediyesi kiralanan mülkler Haberi

Mardin Belediyesi kiralanan mülkler

Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler TBMM gündemine taşındı. Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Çelik, "Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. Çelik, şunları kaydetti: 

"Basında yer alan iddialara göre, yerel yönetimler çeşitli kamu kurumları, kamusal kaynakları çeşitli vakıf ve derneklere ya çok düşük bedellerle ya da bedelsiz olarak tahsis edilmiştir. 

Kamuya ait taşınmazların nasıl tahsis edileceği merkezi yönetim açısından Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik'te, mahalli idareler açısından ise 5393...