29 / 04 / 2024

mardin çarşı yenileme

mardin çarşı yenileme

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresinin uzatıldı mı, uzatılmadı mı? bu konuya dair vatandaşların sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Mardin Mazıdağı 2022 Projesi tüm detaylarıyla! Sadece 240 ay taksitle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri bütününde Mardin’de de yeni projeleri hayata sokacak. Peki, TOKİ Mardin Mazıdağı Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin'de çöp ev tepkisi!

Mardin'in Kızıltepe Fırat Mahallesi'nde bir anne ile kızın yaşadığı ev mahalleliyi dışarıya çıkamayacak hale getirdi. Mhalle sakinleri, sorunlarına çözüm bekliyor.

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

mardin çarşı yenileme Haberi

mardin çarşı yenileme

Dicle Kalkınma Ajansının desteklediği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesinde ilk imzalar atıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Mardin'in kentsel sit alanı olan tarihi yerleşim yerinde bulunan ve canlılığını yitirmiş olan geleneksel çarşılar rehabilite edilerek cephelerinin iyileştirilmesi ve fonksiyon kazandırılarak yenilenmesi için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ 10 milyonluk dev yatırımın imzaları atıldı. 

Törende açıklamalar yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman DİKA tarafından ekip çalışması yapılarak ilin gelişmesi ve yatırımın önünün açılması için büyük emek sarf edildiğini söyledi. Yaman, "Şimdi sanayi bakanlığımızın bünyesinde olan ajanslarımız ve başkanlık idaresi aynı şekilde çalışmalara destek veriyor. Destekler ile büyükşehir belediyelerimize ve ilçe belediyelerimize bundan...