08 / 05 / 2024

mardin İlim ve İrfan Medrese

mardin İlim ve İrfan Medrese

Mardin'in Midyat ilçesinde yöreye özgü taş işçiliğiyle 3 katlı inşa edilen İlim ve İrfan Medresesi'nde 70 öğrenciye eğitim verilecek. İlim ve İrfan Medresesi'nin açılış töreni, Hafız Sait Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Milli Emlak, 3 ildeki 9 adet arsa ve araziyi satıyor! 

Milli Emlak, Mardin, Ordu ve Sakarya illerinde yer alan 9 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Kahramanmaraş, Mardin ve Van'da 10 adet arsa 126 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Kahramanmaraş, Mardin ve Van'da 10 adet arsa satışa sunuluyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? İhaleleri ne zaman? 

Mardin Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mardin’de bulunan Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

TOKİ İlk Evim Mardin kuraları çekildi! TOKİ Mardin 2+1 ve 3+1 kura sonuçları 10 Kasım 2022 listesi!

TOKİ İlk Evim Mardin kura çekilişi gerçekleştirildi. TOKİ Mardin 2+1 ve 3+1 kura sonuçları 10 Kasım 2022 listesi ile ilgili merak edilen detaylar...

287 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık hazine arazisi fırsatı! 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Malatya ve Adana illerinde yer alan 54 hazine arazisini 287 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Arazilerin satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız görevden alındı. 

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi Bayrampaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Turunç tarafından kuruldu.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı bölgeler 1 ile 2'nci derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

OYAK'ın çimento şirketleri birleşiyor!

OYAK'ın halka açık beş çimento şirketi birleşmek için çalışmalara başladı. Çalışmalar tamamlandığında Adana Çimento, Aslan Çimento, Bolu Çimento, Mardin Çimento ve Ünye Çimento birleşecek...

mardin İlim ve İrfan Medrese Haberi

mardin İlim ve İrfan Medrese

Mardin'in Midyat ilçesinde, İlim ve İrfan Medresesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.


Midyat'a bağlı Çavuşlu beldesinde inşa edilen İlim ve İrfan Medresesi'nin açılış töreni, Hafız Sait Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.


Törene katılan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, yaptığı konuşmada, bu tür hayırlı organizasyonların özelikle bugünlerde hayata geçmesinin ve çocuklara ev sahipliği yapmasının sevindirici olduğunu söyledi.


Bingöl, zor günlerden geçen ülkeyi ayağa kaldıracak olanların bu kurumlar ve buralarda yetişecek öğrenciler olduğunu belirterek şöyle konuştu:


"Kur'an üzerine bu kadar yüklenildiği, bizlerin Kur'an'dan uzaklaştırılması için elden gelen bütün gayretlerin gösterildiği bir dönemde Kur'an'ı göğe yükseltecek olan Rabbimizdir. Bunun vesilesi, siz değerli gençlersiniz. Size emanet edilen bu yükü, şerefi onurunuzla taşıyacağınızı biliyorum. Allah, yolunuzu açık etsin. Değerli hocalarımız, alimlerimiz, sevgili öğrencilerimiz, iyi ki varsınız."


İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, medreselerin...