24 / 07 / 2024

mardin Mardius Tarihi Konak

mardin Mardius Tarihi Konak

1500’lü yıllarda inşa edildiği rivayet edilen konak yapısı restore edilerek 10 odalı özel bir otel haline getirildi. Mardin’de faaliyet gösteren Mardius Tarihi Konak’ın yöneticileri TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Güner’i Alanya’da ziyaret etti.

TOKİ Mardin projesiyle 148 yeni konut geliyor! İhale tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesiyle Savur ilçesine 148 yeni konut geliyor. İşte TOKİ Mardin 2023 projesi ihale tarihi...

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin'in tarihi yapıları yıkıldı!

5 bine yıla uzanan Mardin’deki taş yapılı tarihi evlerin tek tek yıkılması Mardinlileri endişelendiriyor. Bölgede yıkılan evlere kimsenin sahip çıkmaması tepkilere neden oldu.

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

mardin Mardius Tarihi Konak Haberi

mardin Mardius Tarihi Konak

Mardin’de 1500’lü yıllarda inşa edildiği rivayet edilen konak yapısının restore edilerek turizme 10 odalı özel bir otel olarak kazandırılması, Mardin’in kültürel dokusunun, misafirperverliğinin ve yemek kültürünün her kesim tarafından tanımasına katkı sağlıyor.


12 bin yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’de kültür turizmine önemli katkılar sağlayan Mardius Tarihi Konak’ın Genel Koordinatörü Emrecan Aydın ve Otel Müdürü Hızır Akbey, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) eski başkanı Gülçin Güner’i Alanya’da ziyaret etti.


Türkiye’de, turizm pastasından her coğrafyanın doğru yatırımlarla ve doğru devlet politikasıyla pay alabileceğini aktaran Aydın, “Gülçin Hanım, her platformda tüm turizmcilerin sesi olabilen bir değerdir. Bu yüzden kendisini de ziyaret ederek bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Mardin ili Güneydoğu’nun dünya çapında...