03 / 05 / 2024

Mardin restorasyon

Mardin restorasyon

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin Ulu Cami yeniden ibadete açıldı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 800 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı...

Tarihi Mardin Çarşıları restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.

Mardin'de restorasyon süreci başlıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı ve bölgede merakla beklenen terörle mücadelede sivil önlemleri içeren Master Planı açıklaması öncesi istişarelerini hızlandırdı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon sürüyor!

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Kızıltepe Ulu Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 800 yıllık Dunaysır Ulu Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, verimli arazilere sahip ilçenin, milattan öncesine dayanan geçmişi bulunduğunu söyledi.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Mardin Kızıltepe Ulu Cami restore edilecek!

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ, Artuklular tarafından 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami ' nin restorasyon çalışmalarına 2015 yılında başlanacağını söyledi.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Mardin restorasyon Haberi

Mardin restorasyon

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Artuklu ilçesi Gül Mahallesinde yer alan tarihi Hüsamiye Medresesi olarak değerlendirilen yapının durumna ilişkin kurum müdürleri ile görüştü. 

2019'da Şubat ayında aşırı yağışlar sebebiyle istinat duvarının çökmesi ile kuzey cephesi gün yüzüne çıkan Hüsamiye Medresesi için mahalle sakinleri yetkililerden yardım talebinde bulunmuştu. 18 aylık geçen süre zarfında herhangi bir sonuca ulaşılmadı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; durumdan haberdar olan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, tarihi yapıların restorasyonu hassasiyetini göz önüne alarak, İlgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenledi. 

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen,  Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vahap Özpolat, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen,...