04 / 05 / 2024

Mardin Süryani Kilisesi

Mardin Süryani Kilisesi

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

TOKİ Mardin Söğütözü 110 konut ihalesi yarın!

Mardin ili Derik ilçesi, Söğütözü mahallesinde 110 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret ile 1 adet cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak. 

TOKİ Mardin Artuklu Nur Mahallesi kura sonuçları 22 Mayıs 2020!

TOKİ Mardin Artuklu Nur Mahallesi kura sonuçları 22 Mayıs 2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Mardin Artuklu Nur Mahallesi kura sonuçları 22 Mayıs 2020 ve TOKİ Artuklu kura sonucu listesi...

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Mardin Süryani Kilisesi Haberi

Mardin Süryani Kilisesi

Mardin'in Teker Mahallesi, Akın Sokak'ta yer alan ve yıllar boyunca depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından bir emlakçı aracılığıyla 7 milyon 250 bin liraya satılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hristiyanlık dininin en eski ibadethaneleri arasında yer alan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür varlığı olarak tescili yapı olarak belirlenmiş. Aycun tarafından satışa çıkarılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'yle ilgili verilen satış ilanında 'Mülk şahsa ait özel bir mülktür herhangi bir kuruma ait değildir' ibaresinin olması ilgi çekti.

İlanda kilesinin özellikleri arasında ise içerisinde güneşle ilgili cepheli ibadet yeri ve 3 din adamına ait mezarın olduğu kaydedildi.

'İBADETHANELERİN PARAYLA SATILMAMASI GEREK'

Süryaniler için büyük öneme sahip kilisenin satılığa çıkarılması tepkilere yol açtı. Kırklar...