05 / 05 / 2024

mardin süryani taşınmazları

mardin süryani taşınmazları

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mardin'de Süryanilere ait kilise, manastır ve mezarlık gibi mülklerin "kuruma devredildiği" yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sümer Holding'in taşınmazlarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Sümer Holding'in taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Kapıkule sınır kapısında bulunan taşınmazların kira alacağı mecliste!

Kapıkule sınır kapısında bulunan ve Bulgaristan menşeili bir kuruluşa kiraya verilen taşınmazların kira alacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2972 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2971 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2969 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mardin süryani taşınmazları Haberi

mardin süryani taşınmazları

Diyanet İşleri Başkanlığından, Mardin'de Süryanilere ait kilise, manastır ve mezarlık gibi mülklerin "kuruma devredildiği" yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğu bildirildi.


Diyanet İşleri Başkanlığının resmi Twitter hesabından, Mardin'deki Süryanilere ait mülklere yönelik haberlerle ilgili açıklama yapıldı.


Açıklamada, "Mardin'de Süryanilere ait kilise, manastır ve mezarlık gibi mülklerin Başkanlığımıza devredildiği yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer...