24 / 07 / 2024

mardin tarihi otel

mardin tarihi otel

1500’lü yıllarda inşa edildiği rivayet edilen konak yapısı restore edilerek 10 odalı özel bir otel haline getirildi. Mardin’de faaliyet gösteren Mardius Tarihi Konak’ın yöneticileri TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Güner’i Alanya’da ziyaret etti.

TOKİ Mardin projesiyle 148 yeni konut geliyor! İhale tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesiyle Savur ilçesine 148 yeni konut geliyor. İşte TOKİ Mardin 2023 projesi ihale tarihi...

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Almanların ünlü otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu satın alıyor!

Dünya çapında 118 otele sahip Almanların ünlü ve tarihi otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu Grubu 700 milyon Euro'ya satın alacak. Huazhu, 2025'e kadar grubun otel sayısını 250’ye cirosunu ise bir milyar Euro'nun üzerine çıkarmayı hedefliyor…

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin'in tarihi yapıları yıkıldı!

5 bine yıla uzanan Mardin’deki taş yapılı tarihi evlerin tek tek yıkılması Mardinlileri endişelendiriyor. Bölgede yıkılan evlere kimsenin sahip çıkmaması tepkilere neden oldu.

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

mardin tarihi otel Haberi

mardin tarihi otel

Mardin’de 1500’lü yıllarda inşa edildiği rivayet edilen konak yapısının restore edilerek turizme 10 odalı özel bir otel olarak kazandırılması, Mardin’in kültürel dokusunun, misafirperverliğinin ve yemek kültürünün her kesim tarafından tanımasına katkı sağlıyor.


12 bin yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’de kültür turizmine önemli katkılar sağlayan Mardius Tarihi Konak’ın Genel Koordinatörü Emrecan Aydın ve Otel Müdürü Hızır Akbey, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) eski başkanı Gülçin Güner’i Alanya’da ziyaret etti.


Türkiye’de, turizm pastasından her coğrafyanın doğru yatırımlarla ve doğru devlet politikasıyla pay alabileceğini aktaran Aydın, “Gülçin Hanım, her platformda tüm turizmcilerin sesi olabilen bir değerdir. Bu yüzden kendisini de ziyaret ederek bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Mardin ili Güneydoğu’nun dünya çapında...