04 / 05 / 2024

Mardin turizm sezonu ne zaman

Mardin turizm sezonu ne zaman

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin' in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri güncellendi...

Turizm sezonu boyunca Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes ören yerleri gece 00.00'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi. 

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi Bayrampaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Turunç tarafından kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Bodrum'da kiralık ve satılık dükkan ilanları arttı!

Kötü bir turizm sezonunun ardından ülke gündeminde son yaşanan son olaylar sonrası 2017 turizm sezonu öncesi bazı esnaf ve vatandaşlar karamsarlığa düşerken, çok sayıda işyerinin önüne asılan "Kiralık" ve "Satılık" ilanları ise dikkat çekiyor.

Mardin'de 16 otel kapandı!

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Güngör, kentte 2014'teki 6-7 Ekim olaylarından bugüne kadar 16 otelin kapandığını belirterek, 600 kişinin işsiz kaldığını söyledi.

Antalya Kemer'de boş dükkan sayısı arttı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kemer'de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti.

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.

Trabzon Atatürk Köşkü yolu asfaltlandı!

Sıcak havaları fırsat bilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarına ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.

Trabzon Atatürk Köşkü’nün yolları yenilendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde tarihi ve turistik mekânlara ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması başlattı. Atatürk Köşkü’nün 2 kilometrelik gidiş ve dönüş yolu da hafta sonu asfaltlandı.

Alanya Mahmutlar ve Konaklı'nın caddeleri yenilendi!

Turizm sezonu öncesinde Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde başlatılan yol ve parke çalışmalarını tamamlayan Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarını vatandaşların talepleri doğrultusunda sürdürüyor.

Mardin turizm sezonu ne zaman Haberi

Mardin turizm sezonu ne zaman

Her geçen yıl Mardin'de turizm potansiyelinin daha çok arttığını belirten Vali Cengiz, mart ayının gelmesi ile birlikte turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi. 


MARDIN'e gelen turist sayısında son 5 yılda ciddi bir artış yaşandığını dikkat çeken Vali Cengiz, insanların, artık güvenle bölgeye gelip tarihi şehirleri gezme fırsatı yakaladığını ifade etti. Cengiz, "Bu fırsatı yakalayan turizm yatırımcıları da tarihi kentte turizm alanında yatırım yapmak istiyor. Mardin'de şu ana kadar 9 yatırım turizm belgeli tesis, 16 tane otel ve butik otel, 28 adet belediye belgeli otel ve pansiyon otel açıldı. Son beş yılda Mardin'de turizm alanında 400 milyon TL yatırım yapıldı. Mardin'in geleceğini turizme bağlıyoruz. Mardin'de turizm sadece dört ayla sınırlı olmamalıdır. Öncelikli hedefimiz, turizmi yılın 12 ayına yaymak gerekir." dedi. Hedefin, 5...