14 / 05 / 2024

mardin unescoya alınacakmı

mardin unescoya alınacakmı

Dünya Kültür Mirası'na aday olmak için 27 yıldır mücadele veren Mardin, önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) yeniden başvurmak için hazırlıklara başladı...

'Avlu Mardin' konut projesinde imar çıkmazı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Akres Bölgesi’nde nazım imar planı olmadığı iddia edilen “Avlu Mardin” inşaat çalışmaları devam ediyor.

TMO günlük hububat alım kapasitesini yükseltiyor! Çiftçiler hemen bakın! 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, son dakika açıklamasında "Mardin'de alım yerlerimizin ve depolarımızın kapasitesini birkaç kat artırıyoruz" bilgilerini paylaştı. 

Mardin Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mardin’de bulunan Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021!

Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021 haberimizde yer alıyor. İşte Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021 ve proje detayları...

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız görevden alındı. 

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik! 

Mardin'in Yeşilli ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına tepki gösteren mahalle halkı hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmada bir kişi gözaltına alındı. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

mardin unescoya alınacakmı Haberi

mardin unescoya alınacakmı


Dünya Kültür Mirası'na aday olmak için 27 yıldır mücadele veren Mardin, önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) yeniden başvurmak için hazırlıklara başladı.


Mardin'de bulunan önemli tarihi eserler olmak üzere cami, medrese, külliye, kilise ve tarihi evler tek tek restorasyondan geçirildi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce belirlenen yaklaşık 560 beton binadan şu ana kadar 150 bina yıkıldı. Tarihi sokaklar onarılıyor. Şehrin altyapısı tamamlandı. 


Şehrin girişinde bulunan iş yerleri tek tip hale getiriliyor. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile 30 medeniyete ev sahipliği yapan Mardin Kalesi restorasyon ihalesi yapıldı. UNESCO'nun belirlediği kriterleri yerine getirmek için Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi tarihi şehirde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.


"UNESCO HEYETİ İLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ"


Mardin'in, dünya mimarisinin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Dr....