19 / 05 / 2024

Mardinde 13üncü Yapı Denetimi İstişare toplantısı

Mardinde 13üncü Yapı Denetimi İstişare toplantısı

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mardin 13. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye mimar mühendis odalarının Mardin il temsilcileri de katıldı.

Son dakika: İstanbullulara kara haber! Suya yüzde 25 zam resmen açıklandı! İşte yeni tarife...

İBB Meclisi'nde gerçekleşen İSKİ olağan kurulunda suya yüzde 25 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Suya en son haziranda yüzde 13 zam yapılmıştı. İşte yeni tarife...

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mi? Uzman isim tek tek rakam verdi: Emeklilere 13'üncü maaş! 

Ekonomist Muhammet Bayram, emeklilere seyyanen zam ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki emekli maaşlarına seyyanen zam olacak mı?

Milyoner şehirler listesi açıklandı! Listeye giren İstanbul milyonerlerin kenti çıktı

En fazla milyonere ev sahipliği yapan iller açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, İstanbul 33 milyarderiyle 16 kentin arasında listenin 13’üncü sırasında yer aldı.

44'üncü Yapı Fuarı için geri sayım! Çarşamba günü başlıyor!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörüne değer katan fuarlar arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı...

Göncü Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göncü Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'da Onur Göncü tarafından kuruldu.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Gayrimenkul hisseleri getirisi 16,70 oldu!

Gayrimenkul hisselerindeki getiri 16,70 oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün itibarıyla üst üste 13'üncü işlem gününü de yükselişle tamamladı...

Kayseri'de 13'üncü kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Kayseri'de 13 katlı inşaatın en üst katında çalıştığı sırada dengesini kaybedip düşen inşaat işçisi Ramazan Karasu (29) yaşamını yitirdi.

Denizli'de emlak müşavirleri istişarelerden memnun!

Denizli Ticaret Odası (DTO) 13’üncü Meslek Komitesi üyeleri bir araya gelip sektörleriyle ilgili görüşmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İnşaatın devleri Moskova'da buluştu!

Moskova Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açtı

ABD'de konut fiyat artışı 13'üncü ayda da yavaşladı!

ABD'de konut fiyat artışı 13'üncü ayda da yavaşladı. 20 kentte konut fiyat endeksi Mart'ta 2.6 artış sonrası Nisan'da yıllık yüzde 2.5 arttı.

İmar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

Hükümet tarafından yürürlüğe konan imar barışı kapsamında 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son bulacak. Peki, imar barışı başvurusu için son tarih ne zaman ve şartları nelerdir? İşte bu soruların cevapları...

Mardinde 13üncü Yapı Denetimi İstişare toplantısı Haberi

Mardinde 13üncü Yapı Denetimi İstişare toplantısı

İl Müdürlüğü'nün çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Mardin Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı temsilcileri, yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanlan ve yardımcı kontrol elemanlan, Türkiye mimar mühendis odalarının Mardin il temsilcileri katıldı. 



Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mesut Ağrakçe, ruhsat vermeye yetkili olan belediye ve yapı denetim şirketlerin temsilcilerine detaylı bilgiler verdi. Ağrakçe, "13 Temmuz 2001 tarih ve 24461 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun'un amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esaslan düzenlemektir. Bu nedenle belediyelerin ve yapı denetim kuruluşlarının, kanun ve yönetmelikte...